dansa salsa, igen?

kändes som om det var hur länge sen som helt jag uppdaterade här, men efter att ha kollat, insåg jag att jag skrev i söndags och det är liksom tisdag idag. ingen större katastrof skedd med andra ord :)

idag har det varit riktigt nice. varje dag som jag har nåntig att göra på klassas som "riktigt nice", så det är ungefär på dom kriterierna, haha :)
var ute och sprang med mamma på morgonen. tidigt! typ klockan 8! klå den du!! haha :) men det blev inte så långt. dels för att det var varmt. 20 grader! klockan 8!! det är inte okej men sånt är det.
När syster sen kom hem från sin APU vid 4, drog vi till stan, och jag lånade massa nya böcker som jag inte behöver. nu har jag 5 böcker jag borde läsa... lånade i alla fall "När lammen tystnar" av Thomas Harris och "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson. Har ännu inte läst den triologin eller sett filmen, så jag kände att jag borde göra det.
Men det var faktiskt inte mitt egentliga syfte med biblioteket. haha. mitt syfte var att hitta nån inspiration till nånting man kan spendera tid med. Andrea föreslo Origami (heter det ens så? Vika papper menar jag i alla fall). Typiskt syskon att säga sånt. men. jag hittade nånting!! jag hittade en dvd där man lärde sig dansa salsa (ja, jag är fortfarande insnöad på att lära mig dansa salsa) och en bok om hur man gjorde olika danser av Malin & David Watsson från Let's Dance. haha. jag har inget liv, men jag ska lära mig dansa salsa!! haha :)

det blev också ännu en tripp till Väla & IKEA, men det blev inget.
kvällen bestod av Allsång på Skansen (endast för Ernman), Ghost Whisper & slutet av Morden i Midsomer samtidigt som jag körde "Träningspass B" av Charlotte Perellis program. nolifer, here i am :)

puss

stranden :)

idag var det varmt satan, så det ända alternativet var väl stranden, och så fick det bli. låg där och stekte i nån timme och lyckades bränna mig lite på ryggen, men thank God inte mycket, haha :) så nu har jag fått tillbaka nästan samma sexiga raka linje på ryggen, som jag fick när jag var i Egypten sista dagen, haha :) men som sagt. jag älskar repriser.

annars händer det inte mycket. men livet rullar på för det... jaja. nu ska jag lyssna på massa bra musik, och kanske... lägga mig tidigt, haha. det har inte varit mycket av det på lovet, men who cares?
jaja. puss <3

och imorgon/inatt åker Zara & Olea till Greklan och leavar mig här! det är väl elakt, är det inte? haha. men ha det bäst tjejer, om ni läser detta :)

jag kan bevisa det!

har ju mer än en gång sagt att Helsingborg är vackert och nu kan jag äntligen bevisa det! haha, var nere vid hamnen med syster idag och tog lite bilder...





kan även ge lite bilder från gårdagens U21 - EM



VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA! haha :)

puss och godnatt <3

 

matchen

wow. U21 var häftigt. i alla fall mot slutet.
det började kanske inte jättebra och efter första halvlek låg vi under med 2 eller 3 mot noll...  så jag, Zara & Olea gick efter att England gjort sitt andra mål. haha. väldigt hängivna supportrar!
kom tillbaka sen nån gång under andra halvlek, och då stod det 3-0 till England, så vi gick igen, men vi hann inte mer än 100 meter innan hela Sundstorget jublade, så vi rusade tillbaka, och frågade närmsta människa om det hade blivit mål. Det hade det. 3-1 var ställningen. Men då tänkte ju vi att "nu har Sverige gjort sitt mål, vi kommer inte göra fler, vi går" så vi gick, upp ill Dunkers där Louise kom gående med en kompis och efter kanske 5 minuter, jubladeeSundstroget igen, och vi sprang ännu fortare än förra gången tillbaka. 3-2 stod det. Sverige was back in the game!
så vi tänkte att vi kunde stanna och se resten nu, för det var inte så mycket kvar, och när Sverige sen gjorde till 3:dje mål. SHIT! vilken feeling det blev där!! helt fantastiskt! folk började dansa runder och skrek och ahe... det var coolt.
sen blev det förlängning, och sen straffar. där vi förlorade!! Skyller fortfarande på Dahlin, vår målvakt. han kastade ju sig åt motsatt håll varje gång bollen kom!! men men. det var en sjukt bra upphämtning av det svenska laget, säger jag som inte kan nånting om fotboll. men det stod så i tidningen i alla fall :)

sjukt nice var det i alla fall, riktigt roligt. synd bara att jag upptäckte det nu när U21 är slut för Sveriges del... -.- typiskt mig! jaja. puss<3

U21

chacha!
idag har jag träffat mina kära vänner och det blev fika och shopping som vanligt :) kpöte dock inget.
gick också och kollade lite i FanZone till U21 - EM som pågår för fullt här :) nice.
ska dra dit igen nu och kolla på Sverige - England matchen på storbildsskärm :) jää. me like, haha :)

näe, puss så länge <3

han dog...

Michael Jackson är död.

han hade tydligen fått en hjärtattack innan idag och blivit förd till sjukhus, men dom kunde inte rädda honom.

är det bara jag som känner att allt plötsligt förändrades...? jag har aldrig varit ett fan att Michael Jacksons musik, har bara hört dom mest kända, men det känns ändå som att jag kommer sakna honom... jag menar, hade han levt, hade jag fortsatt att skita högaktningsfullt i honom, men så dör han och så känner man sympati för honom. människan är märklig.

min första tanke när jag hörde det, var att "så här måste det gått till när Elvis Presley dog också!". en känd person som alla vet vem det är, alla har hört hans musik, och alla vet att han på ett eller annat sätt förstör livet för sig själv. och sen så dör han... jaja. that's life. tror inte jag kommer ha nån större sorgeaktion över det om man säger så. blev nog mest förvånad!

menmen. han ska ju ha en eloge, trots att han är död, på grund av hans musik! den är ju bra, och ingen kan egentligen säga att han har misslyckats, för det har han inte!
läs artiken i aftonbladet här

Rest in peace Michael Jackson

men...

nu ligger jag här i min säng, och kollar på Robinsonfinalen och hade kunnat ha det asbra. men...
- det är så extremt varmt här just nu. helt sjukt!!
-  jag är äckligt mätt efter godiset jag käkade
- jag kan inte låta bli att peta min enorma blåsa som jag har fått av skorna jag köpte. jag skojar inte att den är fett stor! typ 1,5 cm bred och 1 cm hög!! och ont gör den också.
- dessutom är finalen rätt trist att se. det är bara kul när den man vill ska vinna, vinner och så var det ju inte, för mig.

men men. jag ska inte klaga. life's good :)
puss <3

hon börjar bli rätt trött...

shit vad trött jag är i benen nu! sprang i en halvtimme med Olea, sen gick vi tillbaka till krematoriet från där vi var. nice. ska bli fett kul att träffa Zara imorgon med. evigheter sen känns det som.
i alla fall är jag mitt uppe i mitt ambitiösa träningsprogram, och det tar kål på mig. får se om jag verkligen orkar 3 repetioner på varje övning. alltså göra samma övning 3 gånger ofta á 20 gånger. känner redan att mina ben är rätt slut, och då har jag ändå bara precis påbörjat runda 2... -.-

Vi får la se. nu ska jag göra "ryggres på boll" haha! ses<3

aktivitet, haha :)

idag har faktiskt varit rätt aktiv. eller ja kommer ha varit det ikväll :)
gick en lång promenad med hunden i förmiddags. gick i typ 1.5 timme eller något. rätt skönt faktiskt.
sen har jag inte gjort så mycket, annars, men nu oc typ 3 minuter, ska jag cykla och träffa Olea i pålsjö, så ska vi springa lite. har faktiskt aldrig sprungit tillsammans med någon sedan jag var mini-liten och sprang med pappa! så det ska bli kul. dessutom har jag inte träffat henne på ett tag, i och med att hon kom hem idag, men i alla fall :)
sen ska jag köra den vanliga träningen med Perellis träningsprogram när jag kommer hem! haha.

ikväll sen blir det ju FRINGE, men jag ska nog faktiskt ta och titta på Robisonfinalen i TV4 play. såg att den fanns kvar så att... jaja. vi får la se :)

puss, nu måste jag byta om :) <3

väla :)

ännu en solig dag i Skåne, och jag antar att det stämmer över större delen av landet också :)
idag annars cyklade jag iväg till Väla, igen, själv, mest för att jag inte hade någonting alls att göra. men det var ändå rätt lyckat! bestämde mig, efter lite "mentalsupport" från mina kära vänner via sms, för att köpa en av böckerna jag skrev om igår. Väninnan. och bara av ren impuls gick jag in i skivbutiken och såg att  det fanns "Cyndi Lauper - Greatest Hits" eller så där, så jag köpte den med :) haha. läsa bok, i solen, med Cyndi Lauper i öronen. känns väl ändå rätt fulländat, gör det inte? :)

nu ska jag gå och äta pannkakor, haha :) puss <3

vad gör man...?

vad gör man när man upptäcker en fete stor fjäril på sitt rum när man ska lägga sig i sängen med datan och ha det bra?
jo, om man heter Sofie, så dyker man under täcker med datan och skapar värsta växthuseffekten där under så man nu, 20 minuter senare håller på att dö av värmeslag, men ändå inte vågar sticka upp näsa och se vart fjärlien är!!

jag skriver det själv. jag är ta mig fan en stor tönt! haha :)

chill

det är helt löjligt varmt här idag. käkade en omsorgsfullt lagad frukost på altanten och det var underbart skönt.
sitter på altanen nu med, och det är 33 grader här :) haha. värsta växthuseffekten här inne! men det är skönt :)

idag har jag bara chillat runt, och inte gjort något särskillt, men konstigt nog, eller tur nog, så stör det mig inte alls lika mycket som det gjorde förra veckan. kanske beror det på att det numera är soligt, så jag iallafall har möjlighet att gå ut, om jag känner för det. att jag liksom kan välja. valmöjligheter tillfredsställer helt enkelt.  haha

näe, nu ska jag lyssna på massa Cyndi Lauper musik. hon är asgrym, har jag kommit på. *snabbtänkt, javisst*, haha :)

puss så länge <3

böcker...

just nu finns det 2 böcker som jag verkligen vill läsa! men dom finns inte på biblioteket, och ibland inte i bokhandeln.
den ena är När kalla nätter plågar mig med minnen om hur det var. som jag i övrigt tror har världens längsta titel. men det är Jessica Andersson, artisten Jessica Andersson (Kalla nätter i melodifestivalen nått år), hennes självbiografi, där hon skriver om hur det var att växa upp med en mamma som var alkoholist... verkar riktigt bra, och med tanke på att jag fullkomligt älskar "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf, som också är en självbiografi, då om hur hon blev misshandlad, men det är ändå lite samma grej, så jag kände att det borde vara en bok som föll mig i smaken.
Den andra är Eva Franchells Vänninan - Rapport från Rosenbad. också en typ av biografi (jag är fast bland dom böckerna, tyvärr, haha :). Men den är inte riktigt samma. Det är Eva Franchell (som var nån typ av "högra hand" till Anna Lindh) berättar om hur det gick till när Anna blev mördad (hon var med henne på NK) och sen hur det gick till efteråt, och nån typ av anklagelser som Göran Persson (tror jag) blev utsatt för, eller något i stil med det. har inte full koll på boken, som det märks, men den verkar riktigt bra!, så det blir väl sommarens mål eller nått. ha läst båda böckerna.


nu gillas det :)

yey! nu verkar vädret hängt med på att det faktiskt är juni, så solen skiner och har gjort det heela låånga dagen :)
och inte nog med det,  har jag faktiskt GJORT något idag! contrats till mig, säger jag bara! himla härligt :)
det är det sommaren ska bestå av. sol, värme och små, icke-ansträngade saker som är den ända anledningen till att gå ur sängen! haha. då gillar jag livet.
hihi cosy :)

finaly

mitt långa sökande efter dom ultimata skorna är nu över! haha.
hittade äntligen ett par helt vanligt sneekers som passar, MED inläggen i. haha
så nu är det frid och fröjd på planeten igen. puss på det :) <3

mina efterlängtade skor, hihi :)

Kevin Borg

är det inte lite synd om Kevin Borg?
han var älskad av folket under hela IDOL säsongen, satt inte löst en ända gång och sen gick han och vann en överlägsen seger. Men nu, så har jag läst att han har varit tvugen att ställa in en massa spelningar på grund av att det nite är någon sm kommer och köper biljetter! Vet ju själv, att när han skulle spela här i Helsingborg, på sundspärlan. men han var tvugen att ställa in. och det var ändå samtidigt som ett rätt populärt disco.

usch, jag tycker så synd om honom. som om Sverige sviker honom efter IDOL. och han var alltid så glad...
men men. artistlivet är hårt. han kommer till Landskrona i sommar också. kanske pallrar mig ner där och tittar på honom i ren omtanke. haha :)


inspiration - noll

har inte orkat blogga idag...

det blev en sväng till Malmö idag, men det var inte särskillt givade i och med att allt var stängt... -.- fel dag helt enkelt, haha
och så passade vi på att hämta Andera på centralen.
annars har det inte hänt så mycket. var ute och cyklade också, nu ikväll. tror jag cyklade så gott som tvärs över hela Helsingborg. Från Husensjö till Pålsjö. eller, det är nog inte hela helsingborg, men ändå. det tog ett tag :) men det var rätt mysigt i och med att det för en gång skull var sol så man fick helt enkelt passa på..

det här blev ett supersegt inlägg kände jag, så förlåt för det, men jag har noll inspiration just nu, så att.
ha det bra så länge, puss <3

midsommar

Precis som resten av Sveriges befolkning har gjort idag får väl jag hoppas att alla haft en trevlig midsommar.
min midsommar har väl varit precis som resten av sommarlovet. inget att göra och med regnet ösandes ner utanför fönsteret... -.- jag älskar sommaren. nej det gör jag inte. eller jo. om det är sol och man har något att göra.

snart dissar alla mig! på måndag åker Bea till sin pappa i Norrland och är där typ till nån gång i Juli.
Olea är redan hos sin mormor & morfar i Kungsbacka typ
och den 29:de åker Zara & Olea till Grekland med Peter och Charlotta...
men jag är inte mobbad, neeeej då! haha

men i och för sig både har jag och ska iväg så.. men i alla fall! alla åker samtidigt. det är väl onödigt ändå, haha :)

näe, nu ska jag inte vara sån utan bara njuta av att vara ledig. för snart är det slut på eländet, haha :)
puss så länge <3

sommarglass


klicka här för att gå gratis glasscheckar till din mobil :)
man kan även vara med och tävla om olika saker så som The Sims 3, Playstation 3 och så vidare. och det är nice.
och dessutom verkar det vara en seriös sida!


att få presenter

så. nu har släkten lämnat och allt har åtegått till det normala i hushållet Perssons. skönt.
ibland tycker jag verkligt illa om att fylla år. särskillt att få presenter. det känns som om man kräver det, fastän man inte gör det, och det gör att jag verkligen anstränger mig för att visa att jag uppskattar det och verkligen understryka att jag inte tar det för givet, och då blir det nog så "hon är så överdrivet tacksam, för att hon inte vill säga att hon inte gillar det" så det blir bara.... fel. men jag är tacksam. verkligen.
 
men i stora drag har dagen var riktigt bra :D så det är bra. nu ska jag snart sova, för jag är sjukligt trött. haha

puss <3

birthday :)

tjohoo! haha. 15 idag. haha. 15 är en så töntig ålder, men 14 är ännu värre! haha, så det är ju bra.
och i morse väcktes jag av sång och presenter av min kära familj. tack så mycket. fick bland annat en ny cykel, ridväst och att silverhalsband.

nu närmast väntar släkten som kommer nån gång. har inte full koll på grejerna, som vanligt. :* haha

näe, nu ska jag kolla på IDOL. Sofie ÄLSKAR tv400. och hon älskar repriser! :D haha
puss

och förresten! Solen skiner som aldrig förr!! :D

@ Linnéa

det var trevligt hos Linnéa :) hennes lägenhet var riktigt fin! stora fönster som vätte ut mot Öresund och en as-kalas-stor balkong mot fria bad :) hihi.

käkade en hel del där :) blev fördrink och snacks när vi kom, samtidigt som vi lagade maten, som blev tacos :)
när vi käkat det sen, väntade vi en liten stund, och angrep sen tårtan som Linnéas mamma hade gjort. sjukt god med massa jordgubbar och så :) tihi. och då fanns det även 2 godisskålar på borden, som rätt snabbt tömdes. sen väntade vi lite till, innan vi bestämde oss för att gå ner till gröningen och grilla marshmellows. haha. 7 pers på 2 påsar!! liite mätt sen, men det var gott i alla fall :) Tack alla för nice sällskap :) <3

blöhö. kollade nyss min statistik, och den hade sjunkit med typ 50 % i antal sidträffar m.m :( trist. får väl helt enkelt bli bättre på att göra reklam för min blogg, och kanske skriva om lite intresantare saker :) jaja. sånt är det, men det spelar egentligen inte så stor roll. jag skriver ju inte för att få läsare, jag skriver för att det är roligt :) haha

nu ska jag snart sova, för imorgon blir det upp tiiiiiiidigt, haha :) puss och godnatt <3

the comeback

nu känns det äntligen som om sommaren alla fall är på väg att göra come back. det är fortfarande rätt kallt, men solen är i alla fall tillbaka! jag borde verkligen sluta börja alla inlägg med att ge en kort väderanalys.. haha :)

idag har det inte hänt så mycket. stack till stallet vid 1 och kollade på Bea & Olea när dom hade avslutning på ridlägret och nu, ska jag iväg till Linnéa. så ska vi och lite andra folk fura hennes födelsedag. nice :)

så nu måste jag dra, annars hinner inte jag :) och... imorgon är det min födelsedag. haha :) nu vet alla det också. puss
<3

nu gifter dom sig...

redan!! Nu har ju tydligen Niklas Walhgren friat till Laila Bagge, och svaret blev ja.
och ja, vad säger man om den saken? vet inte. känns bara som om det har gått sjukt fort, eller det är kanske bara jag?
jag menar, dom blev väl tillsammans nån gång i slutet av februari och vad är det nu? juni, va? ja, det är det. då är det bara 4 månader!! men  men. om kärleken är så stark, så varför vänta? men i alla fall. i Aftonbladets artikel stod det även något i stil med "om Laila gifter sig med mig, kommer hon i alla fall inte heta Bagge längre. Då finns det bara ett efternamn." så alltså. om dom gifter sig i sommar, kommer IDOL-juryn i höst att bestå av "Anderas Carlsson, Anders Bagge och Laila Wahlgren"., haha, gud vad roligt det låter, men men.

hela artikeln finns här

A clockwork orange och träning

jag blir så trött på denna fruktansvärda, svenska sommar! det blåser ju som om det vore oktober! :O jaja. man får ju ta det som det blir, när det inte är som det borde... eller vad säger man?
idag blev det en sväng ner på stan med syster. hon skulle leta efter något att ha på sig på midsommar, och jag efter en present till Linnéa som fyllde år 30 maj, men som ska firas på onsdag. jag lyckades bäst! haha. när jag väl kommit på vad jag skulle ge henne gick det snabbt och lätt.

vi hann också med en sväng in på biblioteket, och vem ser jag i entrén om inte... min lärare!! typ första dagen på sommarlovet!! usch. och sen när vi skulle ta bussen hem, hoppade en annan lärare på samma buss som jag!! usch vilken pinsam stämning det blev, när han såg mig, och vi bara... ehm.... öhm.... hej...   typ. hatar sånna situationer, men hamnar oftast i dom. särskilt när det är sånna människor som man inte känner särskilt bra och man inte vet om det är socialt rätt att hälsa eller inte. sånna situationer uppstår ju alltid om man möter en lärare på stan, men aa... sånt är livet.

på biblioteket, lånade jag filmen "A Clockwork Orange". var rätt sugen på att se den, i och med att jag i höstas, läste boken först på engelska, fattade inget. sen på svenska, fattade inget, och sen försökte jag hyra filmen, men den fanns inte. men nu fanns sen, så jag & Andrea såg på den, men jag fattade inget då i heller så det är kanske lika bra att ge upp hoppet om att få grepp om den...
lånade även "Förnuft och känsla" av Jane Austen på bok. uppföljaren till "Stolthet och Fördom" och "Försoning", får se om den är bra. hr inte läst någon utan dom andra, men sett filmerna.

på kvällen nu, så testade jag även Charlotte Perellis träningsprogram som jag, som sagt, satt på dörren. egentligen skulle jag ha börjat redan i morse med att gå 45 minuter i rask takt, men jag är inte direkt en morgon människa, så jag vakande inte av klockan, haha. typsikt mig. men i alla fall körde jag del 2, ett styrkeprogram på  5 övningar. riktigt roligt. så imorgon skulle det egentligen varit 25 minuter jogging på morgonen, men jag tror jag skiter i morgonpassen. det är faktiskt sommarlov. så istället Styrka B. ser fram emot det.

ha det bäst så länge. puss <3

det gick upp ett ljus för mig

alldels nyss! har länge stört mig på att Jesper Blomberg, från IDOL 2008 aldrig uppdaterade sin blogg. senste inlägget kom i maj nån gång. nu kom förklaringen.
" Jesper Blomberg fortsätter att blogga men inte mer på Gylleneskor.se. Följ Jespers blogg på finest.se Jesper Blombers blogg kan numera hittas på finest.se. Gå till: http://www.finest.se/jesperblomberg Fortsätt läs Gylleneskor.se men glöm inte att läsa Jesper blogg också! "
haha, men glöm att jag tänker fortsätta på gylleneskor nu. eller kanske. tror faktiskt att jag kommer IDOL-blogga där i höst. det är ju en sån site. kanske börjar redan nu, om dom gamla IDOLERNA...? vet inte. Har någon en åsikt? säg till, haha <3

solsken :D

äntligen! Solen skiner över Helsingborg. yey. hoppas nu det håller i sig i alla fall ett tag. men det får gäääärna sluta blåsa! haha. annars händer det inget särskilt idag, i heller, haha. mitt liv är sjukt intressant känner jag, men det är okej. :)
näe, har egentligen inget annat att säga, så puss så länge <3

varför...

jag har länge varit trött på vardagen, men så fort det händer något, så vill man bara att allt ska vara som vanligt igen... tänkte på det hur många gånger som helst när vi var hos mina kusiner med Kelly. Hoppades nästan att hon skulle rycka upp sig när hon fick träffa min farmor och farfar, som hon älskar och sin bästa hundkompis Tilda. men hon var ju inte som vanligt, och det var hemskt att se hur Tilda försökte få igång Kelly utan att lyckas... och jag kan inte för mitt liv komma på vad som kan vara problemet. har mängder av olika teorier. propp i hjärnan. tumör. höftproblem. synfel (blind)  och massa andra saker som jag för bara en vecka sen inte ens kunde föreställa mig.

men varför vill man bara tillbaka till normalen när det händer något oväntat och då ofta oönskat? kanske för att man har sin trygghet i det normala, och det är den tryggheten man saknar när det händer något oönskat.

nu ska jag inte filosofera mer. ha det bra så länge, och grattis Lina till studenten!

första sommarlovsdagen!!

sjukt trist början på sommarlovet! regnet bara öser ner hela dagarna, så idag satt jag hemma mest hela dan och städade mitt rum och tittade på IDOL 2008. jaja. sånna dagar ska man också ha, men dom brukar väl inte kommer förrän i Juli, eller? jaja. sen blev det en sväng till stallet och kolla när Olea red, och sen hem och käka fondue på Oasen. riktigt gott med :) me like haha


och bara för att säga det, så upptäckte jag, eller snarare Olea varför det inte fanns något ljud på mina filmer från avslutningen. jag hade kameran på ljudlös!! så himla inteligent sofie

puss <3

oron växer...

det här kommer inte sluta bra. jag känner det på mig. Kelly blir inte bättre utan mer sämre! Hon har för visso inte lika ont i magen längre, men hon är förvirrad, som om hon inte vet var hon är eller vart hon ska ta vägen. det är fruktansvärt att se! mamma prata nånting om en propp i hjärnan. usch. jag är så himla rädd att hon ska dö eller att vi ska tvingas avliva henne! och eftersom att allt detta kommit på mindre än en vecka, känns det som om hon inte har så himla långt kvar. usch. tänk om hon dör på min födelsedag som är om exakt en vecka? fy! jag kan inte tänka mig ett liv utan den underbara lilla varelsen runt benen. vilken hemsk tanke! visst vet jag att hon börjar bli rätt gammal, men det har aldrig känts så påtagligt att hon kommer försvinna som nu.

satt och tänkte på det innan också. jag har troligen upplevt min sista jul med henne. och troligen hennes sista födelsedag. och om mina farhåger blir verklighet. kommer jag inte ha någon hund när jag börjar nian... jag skulle sakna henne något så fruktansvärt om hon dog för jag älskar verkligen den hunden över allt annat. jag tro faktiskt att jag kan säga så mycket som att jag älskar henne mer än Sky, och dom som känner mig vet att jag prisar Sky till Gudarna. hemska tanke. men som någon vis människa sa; Det måste vara meningen att vi ska förlora de vi älskar. hur ska vi annars kunna förstå hur mycket dom betyder?

mamma trodde också att det kanske inte var magen hon hade ont i utan höfterna, och då kände jag lite att slaget var förlorat. men har ju mer än en gång hört att gammla djur med höftproblem sällan överlever... snälla älskling. dö inte!

JAG ÄLSKAR DIG BJÖRKSTUGANS KELLY!






avslutning

ÄNTLIGEN SOMMARLOV! haha yeey. kalas-nice. började då inte förrän halv 11 så, det kändes i princip som att lovet redan hade börjat :) haha. men men. började med massa uppträdanden på torget, där bland andra Christian sjöng, och alla lärarna i både 8:an och 9:an. och i och med att jag gillar att se samma saker om ohc om igen, tänkte jag att jag filmer detta. och det gjorde jag ju, men när jag kom hem sen upptäckte jag att jag filmat utan ljud, så jag har rörelserna på alltihop. typiskt mig. jaja. men det var nice, men det var hemskt att öppna betygen, typ ååångest. men det gick äöndå rätt bra. tror jag har samma betyg som i höstas, så det är helt okej. men men. tråkigast idag var helt klart att säga hejdå till Louise! kommer sakna dig om du kommer in påö Lundsberg gumman <3

egentligen skulle vi haft picknick nidag i pålsjö, men eftersom att regnet öser ner utanför, så struntade vi i det, haha :) istället får jag roa mig här, haha. ha det bäst <3

och på tal om ingenting. FRINGE har säsongspremiär idag 21.55¨på kanal 5!!! jag längtar!!! <3<3

Bakken & gymkhana

nice dag idag! var som sagt på Bakken med skolan. och det var ju nice, förutom att vi var där 12, fick våra åkband och så, men alla attraktioner öppnade inte förräns halv 2!! så vi gick omkring där, och det ända som var öppet var restaurangerna och kioskena, så det ända vi kunde göra var att äta! haha. och i och med att vi skulle åka hem igen redan klockan 5, så fick alltså bara lite mer än 3 timmar på oss att åka. men hann med det mesta ändå. Bakken är inte så stort. hann även med ett typ spel där man skulle klättra upp för en typ repstege som satt fast högst upp och längst ner, vilket då innebar att den snurrade runt om man hamnade i obalanas. och högst upp fanns det även en stor röd knapp som man skulle trycka på om. haha jag klarade det 1 gång på 2 minuter, och bilderna som Bea tog med min kamera var ju inte vackra!! haha. som jag såg ut! men det var fett kul! kommer nog lägga ut dom här sen nån dag.

jaja. var hemma i Sverige igen vid 7 så pappa körde mig och Bea till stallet och jag red. riktigt roligt. Hade gymkhana och mitt i så bytte lagen hästar med varandra så vi fick deras och dom fick våra, så min Lützen blev ersatt av Chardonnay (Lilla grå, med ett lite lättare namn). men jag & Elin, som jag var i lag med vann med 4-2 haha!! riktigt roligt. sen hem och duscha och chilla lite.

ihh. imorgon är det avslutning. riktigt nice. SOMMARLOV here i come!! <3

bakken

vakande as-trött idag, men tog en dusch så jag piggnade till. eller ja, det hjälpte inte, men ändå, haha.
nu ska jag snart dra iväg till Bakken med alla åttor på min skolan. och förutom att det typ regnar ute, så kommer det nog bli rätt roligt. eller... jo, det kommer det. sen direkt när jag kommer från Bakken ikväll, måste jag dra direkt till stallet och rida. haha. men nu mååååååste jag dra annars blir jag skitsen, haha!!1 puss så länge!

a tuesday of life

whoo. haft fullt upp hela dagen, så därför kommer inte uppdaten förräns nu. inte för att jag tror någon bryr sig, men ändå:) haha. Gröningen med skolan idag och hade typ turnering mot sjuorna i olika saker. var med på "Evighetsstaffeten" och sen fick dom andra göra något, haha :) nice. sen 12 gick vi som kulle servera ner till JacobHansen och dukade och så. gick rätt fort, så var hemma sen vid halv 2. märkte då att Kelly, min hund, inte alls mådde bra och verkade ha ont i magen, så jag ringde min mamma, som ringde min pappa som kom hem. så viåkte till veterinären med henne och var där hela eftermiddagen, men dom hittade inget. utom att hon hade förhöjda värden i bukspottskörtlen.  men jaja. så vi fick åka hem igen. och då var det bara att direkt käka en snabbmiddag som bestod av snabbnudlar och färdiga köttbullar värmda i micron. Micron är tonåringes bästa vän, säger jag bara! haha och sen ner till JacoHansen igen för att då servera på riktigt. och det gick faktiskt riktigt bra. men gud vad ovant det var att se alla som man sett typ varje dag i 3 år helt uppklädda och så. nice. längtar till våran middag nästa år... men men. det ända dom gjorde var ju att hålla tal!! seriöst, men 9:ornas lärares tal var ju bäst. arian om hur det låter på morgonen om man ska ha föreläsning i arenan på eftermiddagen. "Hade vi föreläsning idag?" "VA? när då?" "Har vi nått i eftermiddag?" "Var det SO vi hade?" "Var det i arenan vi skulle vara?". det roliga var dels att det stämmer så himla väl, så låter det i vårat klassrum också, men också att det var en lärare som först sa då som var "själva läraren" och ha att dom skulle ha föreläsning osv. och sen kom dom andra 4 lärarna med dom frågorna, och ja... det lät bara så himla roligt. sen bara när Cathrine bröt Thomas mitt i när han hade fortsatt med talet och bara "Det är NU arian kommer. en kvart senare" haha fett kul. jaja. måste bara påpeka, at vi som går i åttan nu, dels kommer vi vara dom ända som går kvar som har gått där sedan skolan öppnade nu när niorna slutar, och så kommer vi vara dom första i Helsingborg som gått alla 4 åren på Kunskapsskolan, i och med att vi började redan i 6:an och alla andra började . i 7:an och 8:an. men sånt är det.

och imorgon blir det också nice. då ska vi till Bakken :) haha. känner egentligen inte riktigt för det, men det är som det är. sen i övermorgon är det skolavslutning vilket innebär SOMMARLOV!! jippie. egentligen känner jag inte för sommarlov i heller, hade lätt kunnat tänka mig att plugga i alla fall en vecka till, men det kanske man inte ska säga högt, eller? haha

näe, gott folk. nu ska jag nog snart sova. är fett trött. puss <3

Schandlers list

back to school kände verkligen ni morse hur jag inte brydde mig om jag kom sent eller inte, i och med att jag vaknade lite senare än jag brukar. och jag är liksom oftast en sjuhelvetes tidspessimist som helst vill komma mist en kvart för tidigt. jaja. nu kom jag inte sent ändå, haha kom 10 minuter innan, men i alla fall. sommarlovet hägrar!!

i skolan sen städade vi vårt basgruppsrum, fick lunchrast 40 minuter tidigare, men lunch som vanligt. lite fult. jaja. drog ner till stan med alla tjejer i klassen, och Christian, haha. nice. sen på eftermiddagen kollade vi på film i arenan. Schindlers list  tror jag den hette. rätt seg, men ändå bra. lite som Die Welle men ändå inte. den var också seg, men bra. i alla fall handlade filmen om en Oskar Schindler som hjälpte judar under andra världskriget. hela filmen var svartvit, utom en liten flicka som hade en röd jacka på sig som man såg typ 3 gånger under hela filmen. fattade aldrig hennes betydelse, men hon hade någon för vår SO lärare sa att vi skulle fundera på varför hon fanns. kopplade aldrig och kom inte på förrän efter filmens slut att jag hade sett henne. att vara snabbtänkt är inte riktigt min starkaste sida.
slutade inte förräns halv 4, så imorgon börjar vi 10 på gröningen, igen. och dom andra slutar 1, men vi som ska servera på kvällen, ska till JacobHansens hus  klockan 12 och duka, så jag vet inte rikgt när jag är hemma.

nu, snart ska jag iväg med Zara & Olea till väla, och sen ska jag se om jag kan hinna ut och springa i och med att det regnade hela kvällen igår så jag inte kunde., jaja. den som lever får se, puss så länge <3

heelgen

sjukt nice helg! ridning igår, med bebis-ton och det gick kalas-bra. puss på den hästen <3.
sen på kvällen bar det av till Olea för tjejkväll med världens skönaste tjejer. Lousie, Linnéa, Zara, Olea, Julia & Bea. Tack alla för en grymt kul kväll/natt <3.
käkade typ konstant från halv 7 igår till halv 4 idag, men det är okej. kollade även på typ 1 miljard megabra filmer och massa annats mysigt.

jaja. och nu ikväll ska jag till Zara och träffa henne och Olea, igen, och jag vet inte riktigt varför, men vi ska i alla fall kolla på Söndagsparty med Filip och Fredrik tillsammans. misstänker att ensamblet har något att göra med att Håkan Hellström är gäst och Zara älskar Håkan Hellström, haha

ska också ta mig tid att komma ut och springa lite. riktigt skönt ska det bli. tror jag drar rätt snart... vet inte riktigt. men puss så länge <3

ps. bilder från helgen kommer i veckan

missnöje!

jag känner att jag är rätt duktigt på att klaga här i bloggen, så jag tänkte fortsätta lite med det. på temat "Störiga saker i vardagen".

jag då, som är lite naiv eller nått av mig, har intalat mig själv att allt finns antingen på youtube eller på google. så nu ett bra tag har jag letat och letat på båda ställena efter vinjett låten till Robinson. alltså inte Deap by April - Losing you utan den andra "Who's gonna stay as a friend. who will fighting 'til the end?" och nu, när jag kollade igenom lite musik-trådar på hamsterpaj.net's forum, hittar jag en tråd med just den frågar och klickar in mig där. hittar direkt direkt att låten heter "faith" och är gjord av gruppen Snowdrop. Lycklig snabbar jag mig in på youtube och söker på det. men det ända som dyker upp är massa japanska låtar (ev. kinesiska) men desperat som man är lyssnar man i alla fall på dom. och det är fel. besvikelsen är stor när jag sen snabbt googlar på det istället. hittar då ett annat forum med samma fråga, och klickar in mig för att se om de vet vart man kan få tag på den. dock står det  "låten heter faith och artisten heter snowdrop. men låten är special skriven till robinson och tv4, så jag vet inte om den går att få tag på någonstans." men det finns ändå en länk in till Itunes store, så med mitt sista hopp går jag in och söker på den. men tror ni att den finna? nej precis, visst gör den inte det!! varför gör den inte det? jag vet inte, men det stör mig och nu är jag fett lack på min data för internet laggar typ hela tiden. säkert 10 gånger, nu när jag skrivit detta!! :O stöör mig. näe. nu ska jag sova lite puss <3

ps. kanske ska gå in och kolla på Robinsons hemsida och se om den finns där, eller mejla tv4 och se om det går att få tag på den! ds

segt, ett tag

sjukt segt idag i skolan. hade värsta frågeformuläret direkt på morgonen med typ 5 miljoner frågor om allt mellan himmeln och jord. bland annat en utvärdering av läsåret där första frågan lyder "hur tror du andra uppfattar dig?" fattade inte riktigt sammanhanget där, men det kanske inte var meningen, eller jag vet inte ;) haha. sen värsta fete häftet (okej, typ 2 sidor, men skit samma ;) med frågor på sånt som vi har lärt oss under året. en mix mellan svenska, matte, engelska, no och so... + ett nutidskryss! palla. men okej. blev även en sväng ner på Jacob Hansens hus och se lokalerna och känna på tallrikarna (oj, vad skumt det där lät... haha) inför på tisdag. fett stora tallrikar hade dom, men det ska nog gå bra. sen från klockan 10 hade vi brännbollsturnering. orka! spelade 2 matcher innan lunch och 1 efter. tror att vi förlorade alla, men på den sista spelade vi faktiskt skit-bra så jag tror läraren fuskade, för vi mötte hennes grupp och vår lärare var inte där. big i-landsproblem! jaja. sen blev det en snabbis ner på stan med Bea och inhandlade t-shirten av Dita Von Teese på H&M som jag såg i söndags och TokioHotel t-shirten till Andrea som hon ville ha ;) nice .



sen hemma traskade jag ut med hunden en sväng, och funderade på mitt beslut om att sluta på friidrotten. kom fram till att det nog var bra att jag inte fortsatte. eller ja, bra och bra, det var bra för min egen skull eftersom att jag inte tyckte det var roligt, så nu får jag helt enkelt aktivera mig själv, men det är ju roligare så... sen efter att Olea & Zara tjatat ett tag, drog jag ner på stan och träffade dom små särbarnen (nu var jag elak.) gick runder lite och sen drog jag hem igen. fett kallt ute idag i övrigt. blåser ju som aldrig förr!! :O ogillar det STARKT! usch. hoppas det blir fint imorgon i alla fall för då ska vi vara på stranden hela dagen med skolan!! fett nice och vi börjar 10! me lika a lot!! och jag vill bara påminna heela världen om att en vecka så har jag sommarlov!!!! wiiiie! och troligen sitter jag nånstans vid påsjö och har picnic med alla sköna typer som förhoppingsvis dyker upp. kom gärna :) puss så länge, och ha det bäst <3

en stark vilja är en bra början. eller?

det är så himla irriterande när man vill så himla mycket men det händer liksom inte och det blir aldrig riktigt av! så känner jag typ jämt och det är inte särskilt roligt! det känns som att jag orecis hela tiden går och väntar på att jag ska få chansen att göra något jag alltid viljat göra, vilket är en hel del, men det händer ju aldrig för jag gör inget åt det. och det gör dessutom att jag inte lever i nuet. det har jag nog i heller aldrig riktigt gjort, alltid före eller efter i tiden. men det är ju sånt man först verkligen tar på allvar nr man har sin 40.års kris, om man ska tro alla reklamer och experter hit och dit.och jag har u några år kvar, i princip halva livet kvar innan jag är där, och det skulle ju kännas lite dumt ärligt talat om jag bara levde halva mitt liv för att jag ville göra så mycket. it makes no sense.

jag vill bara göra nånting. få något gjort och ha något att göra!! känns som att dagarna bara går och jag gör inte ett skit. så gick hela min sommar förra året och nu har jag verkligen inget inplanerat och ingen att umgås med så jag måste skaffa mig någon slags sysselsättning som jag kan underhålla mig med i 8 veckor. hur ska nu det gå till, kan man ju fråga sig...
jag vill upptäcka världen, träffa människor, uppleva saker och bara. leva på något sätt. men jag vet ju egentligen att ingt av det är kommer ske. det är alltid något som hindrar mig. oftast är det att jag inte hinner, eller får. men det kan jag förstå. jag är ju bara 15. inte ens det, men om typ16 dagar är jag. det är liksom klart att jag inte kan sticka iväg till en okänd del av världen. helt hux flux. men det är det jag vill. men troligen är allt det bara tydliga tecken på
1. skoltrötthet
2. tonårsambitioner
3. en orealistisk känsla av att allt är möjligt.
och det vet ju vi okonservativa svenskar att det inte är. det jobbiga är ju att jag verkligen är den här konservativa svensken! innerst inne. åh. nu blev det lite för mycket för in hjärna att ta in. jag vet inte längre vad jag skriver, vad jag har skivit eller hur jag ska formulera mig för att fortsätta skriva, så jag tror jag sätter punkt här, och så fortsätter jag min inre monolog nån annan dag. puss <3

promenad

haha. vi gick faktiskt ända till Sofiero från "The corner" vid kopparmölle. haha. tog en och en halvtimme!! och det blåste sjukt mycket när vi väl kom fram. men bara för att göra det, skulle jag käka glass.  haha. men det var nice. dock pallade vi inte gå tillbaka med, så vi tog bussen 'laatis'. haha :)
diskuterade även lite  AIDS-tshirtarna på HM, och Zaras nya version av det var ju seriöst bäst!! Fuck hard, rock safe - en kampanj mot tinitus!! såå roligt. för lite bakgrundsfakta, så står det Rock hard, fuck safe på nån av t-shirtarna ;) haha.

jaja,. nu sitter jag och tittar op universums mest patetiska serie, den nya "'Paris Hilton - My new BFF" haha inget liv men det är okej. puss <3

DSC02871

MMS

sjukt seg skoldag idag och det var grymt varmt precis hela tiden. Jobbigt. Drog ner till biblioteket med bea på eftermiddagen, sjukt sköt att fly skolan lite, Haha. Just nu ar jag ute med hunden i det fortfarande nice vädret och sen blir det att träffa zara och Olea och så ska vi acta ambitiösa och GÅ till sofiero! Haha kommer dö, men det ar okej. Näe, nu får jag återgå till promenaden, annars blir väl hunden sur på mig, Haha. Puss <3


en saknad...

igår kväll låg jag och kollade igenom massa skrivblock som jag har i min säng, där jag skriver ner allt möjligt. från saker jag ska göra dagen därpå till olika låttexter eller citat. jag hittade då massa saker som jag skrev för nästan ett år sen och en himla massa minnen och saknad väcktes till liv. jag hittade massa texter om O'Felia... <3

för att sammanfatta lite kort, var/är O'Felia är häst som stod på stallet där jag rider ett tag förra året, men hon såldes i augusti 2008. hon var den försa storhästen jag red, och vi klickade på något sätt och hon betydde enormt mycket för mig... så det var sjukt trist att hon såldes.

i alla fall så kom jag på att jag fortfarande saknade henne något så enormt och jag tror inte att det har gått en ända dag från den 19/8-08 utan att jag tänkt på henne minst en gång. hon var perfekt på ett sätt som inte innebar att hon var perfekt, men hon var oslagbar i mina ögon. det var inte det att hon var otroligt duktigt att rida, särsklt inte i hoppning, för hon kunde verkligen inte hoppa, men jag tror det var timing när hon kom in i mitt liv som gjorde att det blev så bra. och dels att vår första lektion var något av det bäst jag någonsin varit med om. DET var perfekt!

sen när hon åkte försvann lite det roliga som jag hittat med att rida storhäst, vilket jag i övrigt inte alls tyckte om, och det gick sämra och sämra på lekionerna eftersom att jag inte kunde hitta, eller kanske ville hitta någon bra ersättare till min älskade O'Felia. men det blev ju bättre och i slutet av höstterminen hittade jag ju Liberton. världens sötaste Bebis-ton. men jag saknar fortfarande O'Felia enormt mycket. det är en häst jag aldrig glömmer.

en saknad som aldrig försvinner, ett minne som alltid finns kvar.
en varelse jag aldrig glömmer, en varelsen jag alltid kommer älska


det var en utav sakerna jag hade skivit i mitt block, och det stämmer ju så väl så väl...




sommarvärme!

heelt underbart väder idag! riktigt varmt i morse när jag öppnade dörren och funderade på om jag skulle strunta i att ta jackan eller inte, men den hängde med. rätt onödigt insåg jag sen. skoldagen var också chill. eller ja, jag gjorde i alla fall ingenting, och jag kom på att hela dagen var som ett ända långt hemkunskapspass. först på morgonen serveringskunskap inför 9:ornas avslutningsmiddag på Jacob Hansens hus nästa tisdag. sen hade jag i och för sig svenska i 10 minuter, och dom 10 minutrarna gick åt till att hitta det jag skulle "arbeta" med. sen klockan 11 var det bara att ta sig i kragen och gå ner och hjälpa till i disken. det är typ det tråkigaste man kan göra vill jag bara påpeka. och till råga på det, hade Olea kommit ner lite tidigare så hon var redan i liksom själva disken och jag fick stå där ute och torka borden... -.-. skitkul verkligen. dessutom kom inte han som jag skulle göra det ihop med, så jag fick ta allt själv... höll på att dö av tristess vill jag lova. men med Oleas hjälp kom jag iväg rätt tidigt ändå, så kvart över 12 intalade vi våra "Restaurang - och caféansvariga, Ann & Janet att vi hade rätt så bråttom, så vi stack. vill bara påpeka att det bara fanns personer vid 2 bord när vi gick, och dom var rätt rena, så jag lämna inget helvete efter mig. ville bara poängtera ut det...

när jag kom hem sen vid halv ett, bytte jag om från jeans till shorts och ta mig på studsmattan ett tag. heela underbart!! men snart får jag väl ta mig i kragen ännu en gång och sätta mig och läsa en skönlitterär bok, så jag i alla fall gör nånting på hemstudiedagen :) ha det och puss <3

RSS 2.0