a long sunday

det blir en lång dag idag.

upp till stallet redan halv 8 idag, och tända, larma av och sånt över allt med syster. senvid 9 blev det kiosken till 12 och då var jag ringmaster typ halv 3. sen var det bara att släpa bort dressyrstaktet, och åka hem. men nu ska jag till stallet igen, eller ja kiosken, men same same. Öppen bana idag, så vi måste ha öppet.

egentligen vill jag bara sova, men det har jag velat sen jag gick upp i morse... så jag kan väl stå ut nån timme till.

puss <3

ulk

nu sitter jag och längatr lite grann till nästa ULK, som troligen blir vecka 9.
kollade på filmen som Bea filmade när jag & Olea badade, och tittade genom blocket med anteckningar och hemuppgifter.

så sitter och funderar på vad man kan hitta på med massa barn....

nån med bra förslag? Dela gärna med er!
hittills idéena sträckt sig till pulka och Let's Dance.

2



Galet vad jag längtar tills den släpps!!

GodMorgon

Goodmorning everyone!
Vad händer idag?

Själv tänkte jag dra till stallet om en stund och titta på när min förra grupp rider, och antagligen spendera litet id med Zara i kiosken. Sen blir det US-möte och banbygge. ganska chill med andra ord.

ha en bäst lördag<3

somewhere else...

sitter och drömmer mig bort på varmare breddgrader.

åh vad jag vill utomlands!Tänk att dra iväg på sportlovet till typ kanarieöarna eller nått och bara slippa snön blåsten och kylan lite.

Guuud vad underbart!


Egypten 2009

free

slutade efter lunch idag så jag har legat och degat här hemma en bra stund. har till och med hunnit baka vaniljdrömmar. kalas!
en väldigt skön avslutning på vecka med andra ord och perfekt uppladdning för helgen!

nu har jag bara 1 problem. på Yazminas blogg finns det armband som är superfina, men jag kan inte bestämma mig för vilken jag vill köpa! nummer 1 eller nummer 6!

så det är på den nivån mina bekymmer ligger på för tillfället (ja, jag förtränger gymnasievalen), ohc det är väldigt skönt :D

nu ska jag cykla till stallet med Olea

it's a long day, friend

det blev en lång kväll i kiosken idag. ända till 9. men hade sällskap nästan hela tiden så det var lungt (:

så jag kom hem för en 10 minuter sen och är ganksa så trött nu. så om 20 minuter blir det Fringe och lite styrka. det gillar vi! (Y)

och imorgon är det fredag och det gillar vi också! kalas-nice är ju att jag slutar efter lunch som en kompensation för en föreläsning i måndags, som jag inte var på i och med Båstad! haha men det är ju bara att tacka och ta emot. jag klagar inte!

näe, nu ska jag ta och underhålla min söta hund som sitter och tycker att jag är sjukt tråkig för tillfället. haha. älskar dig vännen <3

my wednesday

helt sinnes vad det har snöat idag?! typ 1 dm!

jaja. skolan idag var väl okej. vi har på riktigt aldrig tid att jobba med våra ämnen?! massa föreläsningar och sånt jämt!

men men dom har alltid sagt att det kommer bli så  sen jättelänge tillbaka så det visste man väl på nått sätt...

efter skolan blev det i alla fall kiosken, även och det var tiny tiny svårt att komma dii med moppen på oplogade vägar och på kvällen blir det ridning.

nu ska jag strax sovamen först ska jag titta på några fler Anna Anka imitationer med Anna Blomber på youtube. mest för att det är kalas-roligt :P

btw. Grattis till syster som skrev körkortsteorin idag, och fick godkänt!! :D

Lusen....

jag saknar att rida Lützen. den i stort sett perfekta hästen som jag red under mitt första år i storhäst specialen...
okej, det där lät jättesentimentalt. det var inte riktigt så det var tänkt.

det är bara det att jag saknar att rida honom för jag fick alltid så himla bra känsla när jag red honom, som om allting faktiskt var möjligt. Han kunde, det var bara jag som behövde lära mig hur jag skulle göra för att få det att funka. och härligt nog kändes inte det som en alldeles omöjlig uppgift.

och det saknar jag, för just nu känns det mest som att jag verkligen inte har på en hästrygg att göra... och det gör att man lätt tappar motivationen att rida, men jag älskar ju det så jag vill ju liksom inte det....




och med dessa bilderna, vill jag bara påpeka att jag faktiskt är helt och fullt medveten om min lätt överdriva eftergift på hinderna :P

puss<3

funny

Måste få dela med mig av en... lite ogenomtänkt sak som min kära "kollega" Emmy kläckte ur sig idag.

Jag: Men vart kommer han ifrån då?
Sassa: jag vet inte.... han är typ, liksom albino
Emmy: Albinos..... vart kommer dom ifrån?

Detta faktum bevisar bara det jag alltid anat. Kiosken gör en hjärndöd!

sorry...

för mina lätt flummiga och osamanhängande inlägg denna veckan. kanske mest för "veckans ord" och "veckans uttryck". haha och kanske lite för det innan idag som råkde bestå av 1 mening... men ni får leva med det. jajg tänker inte direkt för nånting åt det!

klockan är nu typ halv 10 och jag är sjukt trött! och dessutom måste jag upp tidigt imorgon, för då blir det ett besök på Båstads privata gymnasium, så istället för att börja vanliga skolan klockan 9 måste jag ta bussen klockan halv 8. men det ska bli sjukt roligt att komma dit och se sig omkring på den skolan. För imorgon är det 1 vecka kvar tills valen ska vara gjorda. 
ångest? neeej då -.-'

och imorgon blir det ridning också! kalas-roligt :D

nu ska jag kolla klart på the 90's med Henrik Schyffert. mest för att han är bäst! <3

puss 

Veckans uttryck

No shiting Sherlock

betydelse: mestadels för att klargöra något som känns självklart, men också när man inte har något bättre att säga.

användnig: populär i min bekantskapskrets.

i offentligt sammanhang: inte vad jag vet.

om inte sagda uttryck passar, kan föjlande användas i dess ställe: "No shiting in the livingroom, please"


17.10

nu har jobbat och är trött.

hejdå.

öppet hus

idag var det då öppet hus på Kunskapsskolan i Helsingborg som råkar vara skolan där jag spenderar stora delar av mina dagar och har gjort det i 3,5 år.
och ja, bilbygget gick väl ganska bra... förrutom då att en i vår grupp (man var 4 i varje) råkade skära sig så djupt i fingret när hon skar genom frigoliten att hon och en annan tjej i vår grupp sprang bort till akuten (som, som tur är, ligger på andra sidan gatan) för att sy. så under ett tag så var det bara jag & Olea som försökte få vår bil att gå framåt, men det gick ju bra ändå :P

Men resultatet blev faktiskt ganska bra och efter lite justeringar så gick vår bil både framåt och ganska fort! haha :)

efter öppet hur drog jag, Olea & Christian hem till christian för att öva lite musik, så kom hem för inte så jättelänge sen och om 1 timme ska jag vara hemma hos Olea och käka middag där med henne och Zara :D <3

imorgon blir det kiosken -.-'

puss<3

idag; fredag

dagen idag har bestått av skolan, as always. inget vanligt arbete idag, utan hade förberedelser inför vårt öppna hus  imorgon vilket innebar att vi satt och försökte komma på en konstruktion för att bygga en bil och få den att gå framåt av egen drivkarft. sen ska vi bygga själva kontruktionen imorgon.

efter skolan gick jag ner till biblioteket för att hitta en lämplig, engelsk bok som jag måste läsa i skolan. Det blev "Hanna's daughters" och "Saving Grace" får se vilken som är bäst lämpad.

hem och ta det lite lugnt en stund innan det blev stallet blev Olea. umgås lite med Zara i kiosken och Bea. Kände mig sen också lite tvugen att delta i us och verksamhetschefen på HFRK  senaste projekt. Fredagsklubben! 2 us-medlemmar anordnar vartannan fredag nån typ av aktivitet. Första gången idag och det blev pizza & film :D
så var kvar på stallet till 9 och cykla sen hem och kolla Let's Dance.

så nu sitter jag  och taggar inför värsta uppesittar kvällen inatt. har massa saker jag vill gör på datan inatt och jag kan berätta att jag skiter fullständigt i att jag måste upp tidigt imorgon. det är ju faktikst helg!

puss nu ska jag kolla klart på Grammisgalan och sen ska jag göra ett bildspel med Sky tror jag. mest för att jag älskar henne <3

today :D

upp vid 7 idag och åka och träffa Lisa, Aleks & Karina så gick vi till JENSEN gymnasie för att se hur de är där.
och det gjorde faktiskt valet lite lättare. Tror inte att det äör en skola som passar mig... den kändes inte riktigt seriös. så då föredrar jag Procivitas...

var där till halv 1 och sen fick vi sluta. eller ja, jag & Nikki som inte skulle vara med på NV :P Så det blev en lång lunch på McDonalds haha :D let's love it<3

sen hem och dega lite och på kvällen blev det förhandsvisning av Farsan som NV-den breda linjen bjöd på (:

och bara för att det var Made in Sweden ikväll så funkar inte tv:n -.-'

men snart är det FRINGE så det gör inte så mycket<3

dagens ord.

Indolent

Betydelse: passiv, oföretagsamhet

Användning: mestadels av mig & Chirstian.

I offentligt sammanhang:

Älskar vi det?

Vi älskar det!


jag blir mörkrädd

sitter och kollar runt lite på facebook och inser nog inte förrän nu att det faktiskt finns... obehagliga människor där.
hittade årets läskigaste och mest obehagliga konversation i den fredliga gruppen "vi som älskar att sova men som ändå är uppe halva natten" men vad gör man?
vet inte ens om man ska anmäla till facebook eller om man bara ska låta det vara. för det är kanske ingenting? eller? är det ens seröst? det verkar så... eller?
usch. näe, nu sover jag!

happyfool

idag är jag glad.
ibland kan så lite göra så mycket, och just idag har jag Clooney att tacka för det mesta. han var såååååååå fin idag, så jag bara älskade honom och den känslan och liksom präglat hela min dag, trots att jag vaknade, förkyld som en jag vet inte vad och mest kände instinktivt att, nej jag varke borde eller vill rida idag. men jag gjorde det ändå och BIG KISS på Clooney idag. <3

nu sitter jag och är nöjd som få med Erik Grönwall på hög volym i hörlurarna och vetskapen om att jag ska rida på måndag nara tillhands.
just nu älskar jag livet <3

hoppsan

ojdå vad jag blev kass på att blogga helt plötsligt.vvi skyller påö att jag inte hunnit, och det är ändå delvis sant. den andra halvan är att jag inte orkat, men det låter bättre med det andra.

eller jag t'nkte faktiskt mobilblogga igår, men jag glömde ju att lägga i en bild så det gick inte, kom jag på idag -.-'

nu är jag jättesjuk och mitt vänstar öga rinner som om det aldrig gjort nått annat -.-' och bara för det såär det US-middag på Le Cardinal ikväll :D ska iofs bli kalas-nice men känner att jag kanske inte är på topp.

nu sak jag duscha. puss <3

happyfool

hemma från stallet och kisken nu som bjöd på ovätat bra nyheter.
Johanna, en galet duktig ridlärare, frågade mig om jag inte ville börja rida i en måndagsgrupp som hon har, tillsammans med Olea, Sassa & Linnéa bland andra! Så nu äntligen slipper jag lördagsgruppen för Li -.-'
galet glad!! :D

första dagen i skolan idag med. känns faktiskt helt okej 8) lite pressat/stressat men det löser sig (:
bläe, jag hade nog egentligen inte sådär värst mycket att skriva, men tydligen gjorde jag det ändå :P

nu har jag slösat 1 minut av ditt liv. förlåt.
puss

Amanda Jenssen

Amanda Jenssen är i final till MVT's pris för bästa video med låten Happyland, som delas ut i samband med Grammisgalan fredagen den 15/1-10.

Rösta järnet på henne här!!


Äääntligen!

Trettonspelen 2010 är nu avslutat!

Det har varit en lååång helg och nu har jag så galet jäkla ont i fötterna så det känns som att jag aldrig mer kommer kunna gå -.-
men nu är det över och det är skööönt :D haha

33 timmar har det sammanlagt blivit sen i torsdags, och imorgon bättrar vi på den summan  lite grann, för då börjar ju ridskolan och eftersom att det är måndag, så ska jag jobba som vanligt...

och imorgon börjar också skolan... sista terminen i 9:an. känn pressen!!

bara massa text

grattis. Sofie har äntligen tagit initiativet och mejlat 3 olika ställen hon kan tänka sig att praoa på. Är hon inte duktig?
satan vad jobbigt det är att skriva om sig själv i tredje person?! :O

jaja. jag borde sova nu, men det gör jag aldrig när jag borde. jag måste upp tidigt imorgon. också -.-'
men det är bara att vänja sig. på måndag börjar skolan. galet vilken tuff termin det kommer blir, jag har ångest inför nationella proven. 6 stycken ska jag genomlida. och enligt terminsplanen blir jag jäkligt tight. men det är bara att bita ihop. se saken fråfpn den ljusa sidan. det blir i alla fall snart ljust!! men då går vi mot sommar och då kommer avslutningen närmare och närmare och slutet av tiden på kunskapsskolan likaså.
jag tror detta kommer bli en vår fylld av avslut som kommer lämna efter sig en massa saknad. men till hösten så kommer ju nya saker och  mycket nya intryck som förhoppningsvis kan väga upp saknaden.

och dessutom måste jag ju välja gymnasie också... och jag är fortfarandde tveksam till om Båstad är rätt gymnasie för mig, och om det inte vore bättre och jag började på Bollerup där jag nästan är 100% säker på att jag kommer trivas. och det är inte bara skolan, det är praktiska saker också.  Om jag börjar på Båstad kommer jag behöva pendla dit varje dag, och eftersom att jag då kommer sluta skolan ganska sent, vid 5 ibland, så ska jag då hem, äta, vila lite och sen antaglien ha galet mycket läxor som måste göras, och då ska jag altså göra dom på kvällen nån gång. kommer jag orka det, eller kommer mina betyg rasa? Där är ju fördelen på Bollerup att man bor där så det finns inte sådär varst mycket annat at göra, så det blir kanske lättare att få saker gjort.
Men samtidigt har Båstad exakt en sån utbildning som jag söker + att jag får chansen att komma utomland vilket är det jag vill mest av allt, så rent utbildningsmässigt är Båstad det helt klart bästa valet . Men samtidigt vet jag ju inte hur det kommer bli på Båstad om det kanske funkar ändå. Bollerup är mer säkert och Båstad mer osäkert. sen är ju frågan vilken sida jag innan månaden är slut ska ha valt...


något att fundera på

trötter

det blir inte allt för mycket bloggande för tillfället. har lite mycket att göra ;)

i morse, väldigt tidigt, var det utveckligssamtal på skolan ohc efter att ha halvsovit i typ 1 timme framför "Kids of Dawson's Creek, THS" så var det bara att åka upp till stallet och jobba. så nu kom jag hem för typ 25 minuter sen och nu ska se på Let's Dance :D love it haha :P

åh, vad jag är trött!! jag vill inte jobba imorgon. men om 12 timmar är det upp dit igen. show me mercy.

det händer det med.

ridningen idag gick väl sådär. tyckte mest synd om Liberton som fick stå ut med mina desperata försök i att lyckas. det gick sådär. -.-' jag blir å fruktansvärt frustrerad på mig själv när jag inte kan! och ja vet att det bara är dumt och att det verkligen inte hjälper, för övning ger färdighet och kan jag inte så har jag inte övat tillräckligt, men jag blir ändå så himla frustrerad när det inte går. och då ger jag upp. verkligen en bra egenskap -.-' men thank God för min ridlärare under dessa tre kvällarna, Helen. Så det gick väl okej, ändå, men jag kände ändå mest att, näe, du borde inte rida Sofie. Du gör hästarna en tjänst i fall du lägger av. Så nu vill jag bara rida Lützen i en hel termin både hopp och dressyr bara för att få känslan av att det faktiskt går.

men men. nu tänkte jag titta på den sista halvtimmen av Olycksfåglen och sen ska jag sova, för imorgon ska jag jobba klockan 11 och sen 4 är det US-möte... och efter dettroligen banbygge till trettonspelen. så det blir en lång dag imorgon. och en äckligt lång helg. -.-'

nu ska Sofie-positiv gå och gömma sig. puss

14.20

nu har jag varit duktig! :D
haha. har skottat hela uppfarten och gångarna till föråden och så, haha (: en stort plus i kanten tack :D

nädå. men nu tänkte jag  faktiskt spendera ganska mycket tid framför datorn (som om jag inte brukar göra det -.-') och spela nått trevligt datornspel. av nån anledning har vi ett smått obegränsat utbud av hästspel :P haha (:

ha det bäst

uppdate!

uuups. känns som om det var 100 år sen jag skrev ihop ett litet inlägg sist.
lev med det.

idag har jag varit barn :D på riktigt. mitt på dagen idag drog Andrea ut mig till kullarna och så åkte vi pulka där i typ 1 timme :D haha. jag sög på det (äe eller hur. jag visste inte heller att man kunde suga på att åka pulka, visst är det sjukt?!) så min pukla ick sönder och åkte av nån andledning hela tiden åt vänster i den största backen (som faktiskt är den högsta kullen i Helsingborg), så jag landade på grillplatsen -.-' haha (: men lika glad var jag för det :D

och Bea kom hem idag från sin vistelse i Norrland och vad passar då bättre än att Calle och Erik (the Calle & Erik) var i Helsingborg och spelade och singerade? näe, precis, inget. så vi träffades där, men eftersom att jag hade kurs klockan 7 och det stod att dom skulle komma 6, så skulle jag inte hinna få nån signering, det hade jag också insett, men eftersom att domär så jävla sega och var tvugna att berättaocih spela en fanfar varje gång nån köpte en bil (vi var på Bilpartner, en bilaffär) så kom inte Calle upp på scen förrän 1 minut i halv och jag var tvugen att sticka klockan halv för att hinna -.-' så det var helt waste of time, men jag fick träffa Bea lite i alla fall :D <3

sen rida dåja. gosh vad jag behöver en riktig dressyrkurs för en bra ridlärare. tror inte att jag har ridit ordentlig dressyr, för instruktör sen... 1 år tillbaka på en dressyrdag, på ponny, för Johanna. nog bra det känns. Så jag ahr massor att öva på och förbättra, men det är ju lika bra att få det gjort, så man kan bli så bra som möjligt :D

En annan sak som är väldigt roligt, som har satts i rullning lite smått nu. Är att jag, Andrea och 6 till, kanske, noterna kanske, ska åka upp till Stockholm den 12 juni och kolla på KISS på Stockholm stadion. Det fanns en kille på blocket som sålde 8 biljetter dit för 5900, och det delat på 8 blir inte sådär särskilt mycket. Men som sagt har vi inte riktigt bestämt oss för om det är värt det eller inte. Man hade ju kunnat åka till Mamlö också (yes box. Blocket got it all) men då är det ju inte särkert att vi kan åka lika många. och dessutom kosta biljetterna mer... eller ja...
som sagt är inget säkert, men vi har i alla fall börjast kolla upp det, och bara är coolt! :D

näe, nu har jag nog inte sådär särskilt mycket mer att säga, och det här blev faktikst ett ganska långt inlägg. Lite stolt haha. Har inte blivit så många sådana på sista tiden, men vem orkar bry sig :P
och har du fortfarande inte lyssnat på Hanna och Kungsholmens hamn med Melissa Horn (notera: Det är 2 låtar. en som heter Hanna och en som heter Kungsomholmens hamn :P), så borde du göra det nu. Direkt!

puss <3


power!

idag har jag faktiskt varit liiite duktig! jag & min kära syster, som jag tydligen spenderar massa tid med nu på lovet :P, var ute och powerwalkade i Pålsjö i 46 minuter och 17 sekunder. exakt haha, you know pulsklocka with tid is the shit, haha. men gaaaalet vad kallt det var! trodde aldirg jag skulle få tillbaka i minaa stackars lår, tår och fingrar, som tydligen är otroligt utsatta för tillfället (nyår... -.-') (: men det fick jag och efter en lång varm dusch, så kände jag min som en människa igen. och det är ju en fördel!

har också tittat på IDOL 2007 dvd:n. loooove it <3 imorgon blir det nog 2008 om det hinns med, men det gör det nog. och btw jag ska jag riiiiiida imorgon. galet vad jag har längat efter det, inte ridit på mer än 1 ½ vecka :O. men nu blir det dressyrkurs på världens bästa Liberton <3 i tre dagar :D wiie me love :D

nu ska jag fortsätta missbruka Hanna & Kungsholmens hamn av Melissa Horn. det borde du också göra! puss <3

Hanna

ibland är det väl konsigt hur man upptäcker musik, eller ja, vad som helst egentligen?
Låten "Hanna" av Melissa Horn är en låt som jag lyssnade på "på riktigt" nu ikväll för första gången. och den hörde jag innan jul inne på VILA-butiken i stan när jag väntade utanför provrummen på Andrea som provade klänningar inför nyår. och jag minns att jag tänkte att "om jag lägger något ur låten på minnet så kan jag söka på den när jag kommer hem" och dte gjorde jag ju, men det tog ju 2 veckor. och det ända jag kom ihåg va "jag gav upp för länge sen" och en sökning på dte på youtube gav resultat till denna smått fantastika låten. Galet hur fin texten är och hur bra hennes röst passar till den sortens låtar. Faktiskt aldrig hört henne innan och trodde att det uttalades med engelsk melodi -.-' ungefärså mycke visste jag om Melissa Horn.

visst finns det dagar då jag kan vara snäll och låtsas som förut, och visst finns det dagar då det kan göra ont att se dig ramla häromkring. Det fanns en kärlek, men den har brunnit ut, du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas till slut. Du säger att du minns och att det känns som igår, men det var för länge sen för att ens komma ihåg. Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat om på nytt. Det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen. Jag gav upp för länge sen. Du är kvar med samma folk, kvar med samma man. Lever kvar med samma damm och du går i samma kläder, blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus. Det är att leka med eld att dra upp det här igen för du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen. Det finns ingen att behaga, inget att förklara, inget att försvara, jag gav upp för länge sen. Jag gav upp för länge sen. <3

Där var texten till låten. ett klipp kommer imorgon. orkar inte leta upp ett nu (:

10.01.01

nyårsdagen har spenderats i Oleas soffa där alla somna inatt  :P
kom hem därfrån vis halv 9 nu ikväll och trro ajg reste mig från soffan, 6-7 gånger kanske :P
haha. men det blev en massa film med Zara & Olea.

Tur & Retur
Isprinsessan
Solstorm
Last kiss goodnight

nu är jag "äta-väldigt-mycket-dagen-innan-bakis" och väldigt seg i huvudet, men det är smällar man får ta :D
puss

Nyår 2009-2010

Nu är 2009 slut och ett helt decenium har gått på 2000-talet.

och en kalas-rolig nyårskväll fick jag tillsammans med mina kära vänner Zara, Olea & Cassandra :D
spelade WII, TP och Monopol  under kvällen haha :)

vid halv 12 gick vi till Vikingbergsparken (som jag inte hade en susning om att den existeraded ens en gång) och kollade på fyverkerier, träffade lite folk och höll på att frysa ihjäl!? seriöst vad kallt det var! vi hade våra glas, med cider i, med oss ut och de frös. på allvar så frös innehållet i glasen. så jävla kallt var det!

så utan känsel i fingrar, tår och lår (klänning och tunna strumpbyxor är inte att rekomendera på nyår -.-') sprang vi tillbaka till Olea.

sen vid 2-3 tiden tog vårt barnasinne över och vi satte på Mysteriet på Greveholm! haha :P
som vanligt var jag sist vaken och tror att den slutade vid 7 på morgonen. Då somna jag samtidigt som jag väntade på att solen skulle gå upp så att jag skulle ha sett den första soluppgången på det är deceniet. men solen gick aldirg upp :P

Hoppas alla ni också hade en sjukt bra minnesvärd kväll igår, för det hade jag. Tack ni <3

Olea, Zara, jag & Sassa


RSS 2.0