en helt vanlig söndag

söndag som det är så blev det Väla idag. dock inte med syster utan med Bea. trevligt värre, men köpte inget. hittade ändå en t-shirt på HM designad av Dita von Teese. riktigt nice, men jag vet inte. kanske köper den på tisdag eller något :)

i och med att mina föräldrar är i Laholm hos min farmor och farfar, så gör nu mn kära syster mat åt oss.n nice, men jag måste diska.. -.-. haha syskon-demokrati eller nått.

har egentligen inget vettigt alls att säga, så ha det bäst <3

Lady Gaga

sitter här och kollar på lite intervjuer med Lady Gaga på youtube. och hon verkar ju vara en helskön figur!! inte alls liksom självsäker eller så på ett sätt som säkert många (även jag) hade fått för mig efter alla hennes framgångar på ändå så kort tid! men hon verkar ju riktigt skön. dessutom finns det en version av när hon gör Pokerface i akustisk verson. så himla bra. och det roliga där är att man hör att hon faktikst sjunger bra! låter kanske som en självklarthet när man är artist, men som vi alla vet är det ju inte så. och i och med att jag hörde henne live, första och ändå gången när hon var på sommarkrysset och jag satt framför TV;n och kolla, och då lät det ju rätt falskt på sina ställen, men inte nu. det lät riktigt bra och det var en riktigt bra version av en fruktansvärt uttjatad låt!

Själva fenomenet Lady Gaga är egentligen enormt. och det är det med många artister, men att det har gått så himla fort!! och hon har ändå inte varit med i någon talangtävling typ X-Factor eller American IDOL.utan tagit sig fram av eget hard work. och hon har ju slagit igeom STORT! hela världen har ju fört Just Dance och Pokerface vid det är laget, och jag kan inte låta bli att bara totalälska Just Dance! jag upptäckte ju inte riktgt hur bra den låten var förrän alla hade tröttnat på den, men jag kan verkligen inte tröttna på den! den är så himla glad ja.. man blir bara glad av att höra den.

För att fortsätta min hyllning till Lady Gaga anser jag att det är sjukt coolt av henne att bibehålla sin stil. sin extrema stil genom allt. tycker det är skitcool bokstavligen. jag menar, när hon var hos Ellen D.. nånting så hade hon på allvar typ ringar runt huvudet som såg ut lite grann som ringarna på Saturnus. skitcoolt, men jag skulle ju aldrig ta på mig det själv. det är coolt med människor som står för allt dom säger och gör.

men för att återgå till det jag började med,att framgångarna inte har stigit i huvudet på henne och fortfarande är en människa. och hon är liksom, ja mänsklig, hon känns mänsklig, till skillnad från till exempel Paris Hilton. så roligt det var att se på när Paris intervjuade Lady Gaga. haha. så fult. men ändå.


puss <3

Robinson 2009

så. finalen avgjordes och även om det var grymt jämt på slutet, stod Jarmo Heinonen och Ellinor Pierre i final  och "Tysta juryn" samt Anna & Nina skulle rösta fram en vinnare. och det blev Ellinor! enligt mig, borde Jarmo vunnit av dom två och jag tyckte att det skulle stått mellan Anna & honom, men det sket ju sig redan i första tävlingen när det var dom som trillade ner först. och det störiga är var ju att i början kände jag lite grann att det gör inget vem som vinner, bara det inte är Ellinor! och då tar ju kvinnan hem allt... men men det bra med Robinson är ju att jag kan inte påverka något genom att rösta osv. som i IDOL. så man behöver inte känna sig skyldig. men jag kan inte låta bli att fråga mig själv vad som fick bland andra Lukas att rösta på henne. jag menar hon har aldirg gjort någon större insats för gruppen och kom igen först på dom 2 senaste tävlingarna. men det kanske var hennes taktik, jag vet inte. men ändå. Robinson handlar om att överleva och om man släppte Ellinor på en öde ö och Jarmo på en annan så kunde man komma tillbaka om 2 veckor och se Jarmo hålla på med sin morgongympa och hitta Ellinor ihjälsvulten... tror jag.  men det är min åsikt det.


seg lördag...

isch. dagen började inget bra. ridningen gick kasst och jag var bara trött och irriterad på alla i min grupp och kände bara för att rida själv, utan ridlärare och anra som störde och göra mitt, men näe. då sprng det typ 9 andra hästar runt mig med ryttare som hade mer eller mindre kontroll, samtidigt som ridläraren satt på staketet och sa vad man gjorde för fel.
sen efter ridningen var jag helt slut och jag hade sjukt ont i huvudet och jag kanske ska till en läkare i veckan och se varför jag aldrig blir frisk! Har som sagt varit sjukt i snart 2 månader och det känns ju ärligt inte helt bra...

jaja. snart ska jag i alla fall iväg med syster till Maxi och sen blir det hem och ha trevligt framför TV;n med min HägenDasz-glass och Robinson. jag längtar :)

ha det bäst så länge. bloggar nog mer ikväll :) <3

TÄVLINGwww.seglarshoppen.se
www.annalundh.se

och så var det äntligen slut.

härmed förklarar jag pluggandet vårterminen 2009. AVSLUTAT.
så himla nice. hela nästa vecka ska man bara chilla i skolan  och man kan göra lite vad man känner för. man kan även vara "sjuk" om det skulle passa. haha, ända veckan på året som det faktiskt är okej, och som man faktiskt har tid. riktigt skönt. och jag kunde personlingen inte fått ett bättre slut på min vecka. en matteredovisning som faktiskt kändes väldigt bra, ett SO-prov som också kändes bra och MVG på båda mina senaste redovisningar. talet på engelska och så på spanskan. underbart!! :) nu är det bara helg och Robinson som väntar!

puss på livet! <3

sjukt väder

ÅH! varför finns det förkylningar som bara plågar en dag ut dag in? varför? allvarligt! jag var sjuk när vi var i Egypten (090402-090209) och jag är FORTFARANDE sjuk!! men det är inte så att jag iitan vara i skolan och är superförkyld. NÄE. jag är så här liiite förkyld precis hela tiden. ett tag hosta jag ju som en annan jubelidiot, och nu har jagg fruktansvärt ont i huvudet!! liksom yr och snurrig. riktigt jobbigt. och min pappa tror inte mig! han tror bara att jag inte orkar träna när jag sa att jag inte tänkte träna, utan tänkte bli frisk. sånt är störigt. och när jag säger att jag inte kan träna, så kan jag inte det. men det har han nog inte fattat... -.-

och jag måste bara säga detta!! what´s wrong with the weather today??  idag när jag skulle hem från skolann haglade det!! det är INTE okej att det haglar i maj! shit! men okej. sen blåste det typ storm och regnade vid skolan, men hemma vid mig var det soligt och varmt. läskigt...

jaja. nu ska jag nog ut med hunden. vi hörs <3
(la ni märket till min briljnrubrik, haha :P)


det går bra nu...

har vart en rätt så härlig dag idag har fått gjort sjukt mycket. känns faktiskt som om jag kommer hinna med allt jag måste utan att på något sätt dö. riktigt skönt :)
redovisade mitt tal idag, om musik. kändes rätt bra, men eftersom att det blev klart igårkväll och jag skrev ut det i morse, så hann jag inte göra några "kort" av mina papper, så jag stod och höll på med dom rätt mycket. och sen drar jag alltid i mina tröjor när jag är nervös eller inte vet vart jag ska gära av händerna. så naturligtvis gjorde jag det också, men själva talet gick bra ;) haha. nu är det bara 2 redovisningar och 1 prov kvar av vårterminen 2009. 2 redovisningar och 1 prov kvar av årskurs 8. det är coolt. eller nått. har min spanska till imorgon, och jag måste bara lära mig de andra 4 stegen så är jag redo, och sen i matte måste jag lära mig ekvationer :) haha. men jag kan typ lite så det ska nog orda sig., det brukar göra det :)

nu mina kära vänner, måste jag stoppa mina ridkläder i en påse och cykla iväg till stallet :) vi hörs ikväll. puss <3

ett frustrerande faktum...

uhh!! jag bara längtar sönder till sommaren!! eller i alla fall tills att den här veckan är över så man sipper plugga mer. asså jag kan inte släppa att vår skola ger oss halvhemstudiedag samma dag som allt ska vara inne och på allvar tror att någon kommer arbeta hemma de 90 minuterna! vem i 15-års åldern gör det? precis, ingen! men jaja, sluta efter lunch tackar man inte direkt nej till. och när jag ändå är inne på temar, måste jag få klaga lite på min kära skola, Kunskapsskolan.
Hur FAN tänkte dom när dom la serveringsträning till 9:ornas avslutningsmiddag sista veckan innan betygen sätts?? Hur många åttor har tiden att spendera 3 lektioner under sista veckan + dagen för sista skifliga inlämning?? VEM?? näe precis. INGEN!! istället för att dom lägger det under de 3 dagarna som vi har, när vi ändå inte ska göra nånting för betyget är redan satt! då kommer ju alla sitta på torget eller i WS och inte göra nånting. men ändå måste vi till skolan. DÅ hade vi ju kunnat ta sånna saker. men jag antar välatt lärarna har fullt upp då. men varför ska VI bli lidande för att DOM ska ha tid att föra in allt? det är ju ändå våran framtid det hänger på. deras framtid är ju.. där och då? eller nått. och dom klagar på att VI har dålig planering... det är SÅ himla irriterade. när man säger till sin handledare/mentor att "jag hinner inte! varför lägger ni allt samtidigt?" då kommer dom med "det är inte det. det är du som har planerat dåligt!". MEN VI KAN JU INTE PÅVERKA ELLER VETA NÄR NI LÄGGER ERA HIMLA KURS-UPPGIFTER NÄR VI SKRIVER VÅRA TERMINSPLANER! åh, jag blir så frusterarad. för låt alla stora bokstäver och sånt i texten. men det känns som effekten är större då.

I alla fall. på stan idag diskuterade vi en hel del, och kom bland annats fram till att på skolavslutningsdagen (jäklar vad långt ord!) ska vi ha picnic i Pålsjö nånstans! alla är välkomna att deltaga. ta med dig mat och gott humör :D haha puss puss <3

bjuder på en "vacker" bild från en av mina, Zaras & Oleas många tisdagar inne på Gina Tricot. dock inte från idag, men i alla fall :)
en ganska kass, men ändå e bild, från ett av mina, Zaras & Oleas besök på Gina Tricot under tisdagarna ;)

sporta?

på kvällen var det träning, och jag vet inte riktigt vad det är, men jag tycker verkligen inte friidrotten är rolig längre. jag kände väl egentligen direkt att det kanske inte riktgit var vad jag hade förväntat mig, men då fanns det ju ändå de roliga träningarna när vi hoppade höjd, sprang sprint eller löpte över häckar, men förra veckan hoppade vi höjd, och jag kunde verkligen inte. det gick inte jag visste i princip inte hur man gjorde och typ krashade in i 1.30. och springer sprint, det gör vi aldrig...
men om jag inte ska fortsätta vet jag inte vad jag ska göra istället. jag måste göra något mer än rida. tror jag kommer bli lite understimulerad annars... men jag vet inte. visst en önskan är ju alltid att börja dansa, men det känns inte riktigt som om det kommer hända... Annars vet jag inte. Tennis? Det jobbiga är ju att ridning är min passion, det är det jag älskar att göra. alla andra sporter som jag har hållt på med har alltid kommit i andra hand och det har ju gjort att jag aldirg riktigt satsat fullt ut. utom i gymnastiken då, men där blev det mer ett tvång är en fri vilja. och eftersom att ridning är det jag älskar, så finns det ju inget som kan mäta upp till det. kanske att jag skulle hitta på något kreativt. ta sånglektioner? Spela teater? Återuppta musiklektioner med klarinetten? jag vet inte. uppenbarligen är det ju inte bristen på aktiviteter som hindrar mig, utan det fakutm att jag helt enkelt inte vet vad jag vill göra.
men egentligen, så är dansa det jag gillar mest av allt jag skrivit här ovan. som jag skrivit i ett annat inlägg var det ju det som var det ända roliga med det och det var det jag saknade som allra mest i början, men jag vill dansa pardans eller något! eller ärlit talat spelar det nog ingen roll vad det är jag gör. bara dansa duger helt klart! fotboll eller basket eller någon annan typ av sån bollsport är inte ens ett alternativ. sånna sporter ogillar jag. men tennis som sagt? eller kanske återuppta pingisen. det tycker ju jag är roligt! men jag vet inte om jag tycker det är så pass kul att jag kan tänka mig att spendera 3 timmar i veckan på det. jag vet helt enkelt inte. måste diskutera detta med någon. kanske med Zara & Olea imorgon... om det blir så vet jag inte men i alla fall. och om någon av Zara eller Olea läser detta så vill jag fika på Kafferepet imorgon :) haha ;) 

nu ska jag kolla på Project Runway. puss <3

slutspurt!

åh, det känns i hela skolan att vi är inne på det allra sista av terminen. alla pluggar på som aldrig förr, eller ja, många gör det. åttor och nior gör det i alla fall.och jag gör det. satt på matten hela förmiddagen från 10 till 11.40, helt själv och med musik i öronen. lovar att det är den bästa pluggstrategin för ALLA egentligen. fick gjort sjukt mycket. + att Steven hjälpte mig, precis när jag behövde hjälp. Han är så bra Steven. Har tar sig tid att se till att man verkligen fattar så man inte fastnar på nästa uppgift direkt igen. har honom att tacka mycket för när det gäller min matte kan jag berätta.

Eftermiddagen blev kanske inte fullt så aktiv, i alla fall inte sista lektionen, men herregud vad roligt vi hade!! Satt med Christian, och det kanske inte började så bra... Det är något med Christian som gör att vi får dom mest sjuka ideérna och pratar om de konstigaste saker. Exempelvis började vi på rasten att diskutera olika typsnitt på WORD. vad dom hette, hur man skulle uttala dom och varför dom hette som dom hette. och sen kom vi in på olika reklamer, och vi kunde dom utantill och satt och sa dom högt på skoltorget. en nån gång berättade jag för honom om Lennart Bång i Talang, och försökte lite halvhjärtat återge det jag kom ihåg av hans show. då exempelvis "Jag vill plocka körsbär i din trädgård. eller bli så kär, så till och med DiLeva blir avundsjuk". och sen var det kört. "Jag vill palla äpplen hos din granne, du och ja, det blir så bra" slutade det nog. Herre gud vad kul vi hade.

tävling

så idag blev det som sagt hopptävling för hela slanten. kom upp ganska tidigt för att hinna se när alla mina kära vänner tävlade på ponneyrna. och det gick väl bra för nästan alla, eller? Olea fick en kanon-runda, såg jättefint ut, men HP petade ner sista i omhoppningen. sen vann Matidla Palmqkvist och Olea blev 2:a. i D-ponyerna vann Linnéa med Duncan och Frida blev 2:a med Poppe. och i LC så gick det i alla fall bra för Sassa, men vet inte hur det slutade, men Bea blev i alla fall 2:a så Grattis till henne och alla andra.
Måste även ge en enorm eloge till Linnéa, som hjälpte mig sjukt mycket när jag skulle hoppa. TACK!!
sen så skulle ju jag hoppa, och det kändes väl sådär på framridningen. jag blev inkallad sent, så jag fick hoppa fram fort, och han gick emot handen och slog & drog med huvudet hela tiden, plus att han stannade på oxern första gången. men väl inne på banan gick det bra! fick en ganska bra grundgalopp, och kom rätt på de flesta hinderna, men han rev 4:an, men ärligt talat vet jag inte varför. men han blir lite slarvig ibland på tävling, det är sånt man får ta. men det kändes jättebra i alla fall :)

stannade kvar lite sen, och senare åkte jag & syster till någon slags utförsäljning från Trampolin rätt nära där vi bor, så vi åkte dit, emn hittade inget och åkte en vidare en sväg ut till väla, men blev inget där iheller.
ikväll blir den antingen Wipeout & X-man med syster, eller så ska jag kolla på Robinson igen. gillade det ansvittet starkt, och nästa vecka slutar Robinson så det gäller att ta tillfället i akt. nu ska jag ner på stan och käka glass (A) haha. ha det bäst <3

lördag!

herre jesus! i onsdags skrev jag, eller tänkte i alla fall att jag längtade till lödagen, och den är redan här, och nästan förbi! dessa 2 dagarna har bara flugit iväg och nu väntar stenplugg hela veckan. känns som en omöjlighet att klara av allt som jag ska, och måste klara av, men ta mig fan, jag SKA klara det!! jag MÅSTE klara det. eller var det inte nån smart psykolog som sa att man inte skulle tänka "måste" utan iställer "vill". så jag VILL klara det! sen om det blir så eller inte, återstår att se.

idag var det ju ridning på schemat som vanligt, jag antar att min kära ridlärare Li, använt sitt huvud och gett mig Lützen, som jag då ska tävla imorgon. snällt. och det var ju hoppning också så det var ju alldels utmärkt. och det kändes bra, och det var skönt att rida en häst som jag känner och som jag kan kontrollera och vet hur den fungerar, till skillnad från när jag ridit Cordell tidigare veckor. så det känns bra. stannade kvar sen i kiosken med Carro, sen byggde vi in banan och sen hem och läsa lite i "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". sjukt bra, älskar den boken. känns helt surrealistiskt att det faktiskt har hänt på riktigt. svårt att inse att vissa har sådana livsöden...

sen på kvällen blev det Robinson 2009. sjukligt spännande ju!! men det var ju riktigt trist att Erik, Blomman, åkte ut. nu är det 3 tjejer och en 54 årig man kvar... what a finale.... -.-. men men, av dom 4 är ju Jarmo den värdigaste vinnaren och om inte han, så Anna. riktigt roligt i första tävlingen när Elleonor vann! helt oväntat. sånt gör programmen spännande.

ikväll blir det ingen längre uppesittar kväll, som det har blivit nu hela långhelgen från onsdag till fredag. ska försöka vara på stallet vid 9 så jag hinner se alla roliga som ska tävla :)  Lycka till alla <3 och ha det bäst så länge. puss <3

gymnastik...

det är helt hemskt! jag saknar gymnastiken helt sinnessjukt mycket! det är absurt! vet inte om jag någonsin nämnt det här innan, och om jag har det så gör jag det igen.jag tränade truppgymnastik från det att jag var typ 3 tills att jag slutade i augusti förra året. den 10: de augusti för att vara exakt. det störiga är att när jag slutade och ett ganska bra tag dessförinnan tyckte jag ändå rejält illa om träningen. inte själva det i sig, utan mer mig själv. Jag var liksom en feg gymnast, och det är kanske inte det allra bästa om man säger så. det var som om jag hade någon slags spärr som sa "Du kan inte göra det här, det finns inte en chans i helvetet!" och den var väl starkare än tränarnas röster som sa att jag visste att jag kunde. och visst visste jag det, men det betydde inte att jag rent psykiskt kunde ta mig samman för att klara det. jag tror också att det trappades upp med tiden och allt eftersom alla andra såklart utveckaldes, stod jag still eller rent av gick bakåt, och det kanske inte var direkt stärkande för mitt självförtroende om man säger så...

Gymnastik var nog aldrig riktigt min grej, men det jag gillade mest är inte det jag saknar mest nu. Det var friståendet som jag tyckte om. Fristående är för de som undrar typ dans i gymnastik och påminner lite om balett med piruetter, hopp och sånt. det var det jag tyckte var roligast, kanske för att det verkligen inte fanns någonsom helst rädsla i det. inget tvåg att befinna sig på händer över ett 1.50 meter högt "bord" eller flyga fram baklänges över en matta som studsar. det blev på någon sätt min trygghet. men det är ändå inte det jag saknar nu. nu saknar jag farten och spänningen i gymnastiken som jag tappade någonstans på vägen genom åren, och det blev ersatt av rädsla. och dessutom saknar jag lagkänslan också. inte för att det inte finns fler lagsporter än truppgymnastik, men dom tjejerna jag tränade ihop med hade jag lärt känna under flera år, och alla träningar blev ju till slut ett virrvarr av glädje, blod svett & tårar. det saknar jag.

Så en hälsning och all lycka till i framtiden för Helsingborgs Turn förening F2 :) <3

shopping, och talang

hoppsan! kom just på att jag inte bloggat ordentligt på hela dagen. utom det i morse, men det räknas inte riktigt ;) idag blev det ännu en shopping dag. konstit. annars brukar jag palla att shoppa en dag, om jag är på det humöret, men sällan så friskt som nu två dagar i rad! jaja. idag var det i vilket fall som helst inte jag som shoppade loss, utan min kära syster, Andrea. jag skojar inte om jag säger att vi kutade runt hela helsingborg city, från Söder till kullagatan säer 2-3 gånger om. vartannan gång på bruksgatan och varannan på järnvägsgatan. kände lite grann "Har vi sett det förut" fjärde gången... -.-, haha. men det slutade ju bra i alla fall och hon hittade sin topp som hon skulle ha på sin skolavslutning, dock efter många om och men, men ändå ;). själv köpte jag en kofta, som jag ng nämde igår att jag skulle köpa, till klänningen och en mugg typ, på Lagerhaus. cool i alla fall ;)

sen blev det bara vara hemma typ en kvart, och sen drog jag till stallet med Olea och hade lite lätt tråkigt, men det är okej. dessutom hade bebis mögel i sin krubba! :O stackars ponny, men puss på henne ändå, för hon är sötast. väl hemma sen, blev det talang och allvarligt!! blev helt fashinerad (stavas det så?) av Spoken words (Lennart Bång) och sånggruppen MEN. haha, älskar Bång, riktigt trist att han inte gick vidare, men sånt är det. hen lilla killen, Victor Pettersson, ta inte illa upp, men var det bara jag som ansåg att killen sjöng falskt? antingen var det så eller så struntade folk i det och röstade för att han var så söt och charmig, och det var han, men ändå. det störde mig att bara 2 kunde gå vidare. jag hade velat ha med fler, helt klart! Hon som körde rytmisk gymnastik var ju sinnessjuk! på ett possitivt sätt! det är verkligen inte mänskiligt att under några som helt omständigheter vara så vig. det är inte möjligt!! :O haha, coolt var det i alla fall.

puss och ha en bra kväll <3

Fw: God morgon alla glada! Måste bara te

MMS

God morgon alla glada! Måste bara testa om att blogga med telefonen funkade mer än en gång i och med att den inte ville igår, och nu hittade jag ett annat nummer, på det är bara att vänta och se. Ha en bra dag! (Bilden är på det jag köpte igår som inte lades upp)


shopping

idag var det ju egentligen tänkt att jag skulle ägna hela dagen åt att göra sånt som jag måste göra för att få mina betyg... det sket sig lite, i och med att syster och mamma skulleiväg och shoppa på Familia, så jag joinade dom. och det blev ju rikigt lyckat! hittade ett tar vita ballerina skor till avslutningen, en bh med avtagbara band till klänningen, och ett par ljusa jeans, som jag kände mig i rejält behov av eftersom att jag bara har mörka jeans, och det sommar!! JA.jag går i jeans även på sommaren.men nu har jag det i alla fall, så nu måste jag bara köpa en vit kofta som jag kan ha över klänningen på avslutningen, sen är jag nog ganska färdig handlad på saker jag VERKLIGEN behöver. utom ett par vanliga gympaskor, typ sneakers. hittade ett par superfina, jättesöta Lacoste på Håkanssons, men näe! då finns dom bara i 36 och 41. lite mobbat, men i alla fall. sen såg jag ett par likadana som jag hade förra sommaren, också Lacoste, som jag ääälskar, men dom fanns typ bara i 42... -.- lite irriterande. och alla skor på sportbutiker och så, är verkligen inte alls fina. jättemycket guld och extrema fäger i detaljer, och jag vet att jag kommer tröttna på skorna så fort jag använder dom. det gjorde jag senast jag köpte skor. svarta med gröa linjer och mönster i massa fäger. har använt dom kanske 7 gånger? nog lönt. men det är väl bara att forsätta leta. nånting kommer väl. tills vidare får jag väl gå i ballerina...

jag laddade upp ett inlägg innan från min mobil, men det har inte kommit upp,och jag fick leverans rapport... sånt stör mig vill bara påpeka det.
ikväll händer inte ett skit. känner för att hitta på nått, men Zara & Olea skulle träna nia, Carro är hos Johanna och Bea är ledsen... mini åker imorgon. en BIGkram till Bea bara för det <3

ha det bäst <3

sitter här i min ensamhet och te

-caf4afb744a91cb5f4211ee5b4df9e5.png

Kolla varifrån!

sitter här i min ensamhet och testar att blogga med mobilen, Haha sov gott &lt;3


kärlek?

gaah!! har nyss kollat på Robinson (haha, jag orkade!) och herre gud vad det är roligt att se på!! men det var redigt bajs att Lukas åkte ut. han var för snygg för det!! men nästa program, nu på lördag verkar ju sjukt roligt!!! alla typ bryter ihop för maten är slut och Jarmo skadar sig eller något!! ihhh. jag längtar sönder. det störiga är ju att jag nu har fått för mig att det är fredag idag, eftersom att jag brukar spendera mina fredagskvällar såhär, så först tänkte jag, JIPPIE Robinson imorgon, sen kom jag på att det bara var onsdag. och sen fick jag för mig att jag skulle rida imorgon, men det ska jag inte det heller det är också på lördag. jag längtar till lördag.

en annan sak som jag kom och tänka på, eller rättare sagt fick bekräftat, nu när jag såg Robinson, är att jag har någon slags förkärlek till killar, vars efternamn börjar på B! helt sjukt. Jesper Blomberg. Robin Bengtsson. Kevin Borg. Erik Blomkvist. Lukas Berglund. ser ni sambandet. det är helt sjukt!! jag vet inte vad det är, men lite läskigt är det!!

det kommer bli en lång natt...

troligen. eller ja, får väl se hur länge jag orkar sitta uppe, men förhoppningsvis. ska försöka hinna med att kolla på Robinson, om det inte segar sig för mycket och så var det något mer jag skulle kolla på, just det ESC. har inte sett det än,och det känns som jag borde göra det. men men. tror inte jag orkar båda idag. är typ astrött och klockan är bara 11, så att. men men ha det bäst <3

orientering!

HA! nu har jag kommit hem från skolan, som halva dagen bestod av orientering i pålsjö skog. insåg då att det kanske inte direkt var min starkaste sida att springa runt med en karta i handen och komma dit jag skulle, men det slutade lyckligt, och jag kom i mål på under 1 timme, så jag är väl nöjd. det var lite roligt, för Olea hade ringt mig just när jag skulle ta sista kontrollen, så jag ringde upp henne, och då visade det sig att hon redan var i mål, och sen fick hon guida mig tillbaka till målet. Steven, min idrottslärare, tyckte jag var fånig som pratade i telefon när jag kom i mål,  men det skiter jag i. haha :).

nu är jag i alla fall hemma och har hunnit käka i prinip hela matcirkeln. kolhydrater (pasta) protein (köttbullar, mjölk) och vitaminer (morot). känner mig duktig, och nu ska jag alldeles strax gå och byta om, så ska jag iväg till stallet och jobba/rida. nice. sen är det LEDIGT!!! helt underbart. jag älskar det. ser nästan fram emot att plugga hela dagen imorgon bara för att jag vet att jag är ledig. ha. men men. ha det bäst <3

Kattis & Company

fick gå upp jättetidigt idag. kvart över 6! haha, har nog inte gått upp så tidigt sedan Gamleby vecka 13, men konstigt nog, kände jag mig jättepigg när klockan ringde, och det var helt sjukt ljust och varmt ute. underbart. pallrade mig sedan iväg till skolan redan tio över 7 eftersom att vi var tvugna att öva på vår NO redovisning som vi skulle ha första lektionen. det kunde kanske gått bättre..., men då kände jag bara att jag inte orkade lägga min enegri på att skälla på folk, så jag lärde mig mitt och struntade i dom andra. kanske lite egoistiskt kan tycka, särskilt med tanke på att det var ett grupparbete, men det är 1 vecka och 2 dagar kvar innan allt ska vara inne för betygen, och då är det bara att pluga järnet, och då får alla ta ansvar för sig själva. hårt, men sant. sånt är livet.

i alla fall kände jag att redovisningen gick bra, och sen återstår det väl att se om läraren tyckte samma sak.
hem sen en sväng, och sedan ner och träffa Zara & Olea på stan, precis som alla andra tisdagar. :) roligt som vanligt. puss på dom <3

snart är det långhelg och det ska bli underbart! och imorgon är det nästa halvdag. går i skolan på förmiddagen, och sen har vi orientering i pålsjö hela eftermiddagen. okej, nu är kanske inte orientering det bästa jag vet, och jag ska inte sticka under mattan med att jag hade behövt timmarna på eftermiddagen i skolan, men det ska ändå bli skönt att komma ut lite och slippa tänka på det allt mer ångestfyllda terminsbetyget...

usch ja. näe, nu är det dags att släppa det tror jag. eller snart i alla fall. har i bestämt mig för att hela torsdagen, när ala är lediga, ska jag ägna åt att plugga så att jag faktiskt har en chans att få de betygen jag vill ha.

nu har jag nyss kollat på det fantastiska programmet Kattis & Company, och det var sista programmet. det är riktigt bra det. det ger verkligen spår efter sig och man funderar över det dom tagit upp efter att programmet är slut. för nån vecka sen till exempel, pratade dom om döden. jag menar hur många andra tar upp ett så allvarligt ämne? och dom ställde bland annat frågan "Varför är vi så rädda för att prata om döden". tyckte det var en bra fråga, som egentligen inte har något svar men som ändå är värd att fundera över. och även när dom diskuterade självförtroende och bland annat pratade med Magdalena Graaf som var med som hjärnblödning för 5 veckor sedan när hon var med i programmet. riktigt intressant. Vill bara ge en hyllning till Kattis Ahlström och alla andra som skapat det underbara programmet. Tack!!

STRESS!!

oh herre gud min skapare och lite till säger jag bara. hela skoldagen bestod i princip av lätt desperata försök att inte ställa mig rätt upp och ner och skälla ut första bästa person. ber om ursäkt till alla idag om jag var lite... lättirriterad? men jag blir sån när jag är stressad. och idag var kanske inte väldens bästa dag. vi har en NO redovisning mutligt imorgon, direkt på morgonen, och jag trodde ju då alla var klara och så, så jag kände mig ganska lugn. men nej! då var en inte klar, vi hade missat lite i Mål&Kravnivåer, och när vi sagt till vår lärare att vi vill vara i vårt rum, för att kunna öva högt. så sätter sig en anna grupp där, och så får vi inte prata med dom som inte var klara för att den andra gruppen håller på! oh Gud. och innan på dagen pratade jag med min mattelärare om steget jag inte klarat, och gick då klara besked om att det enda jag skulle göra var att kompletera det jag inte kunde, vilket var allt utom problemlösning. och allt, innefattar alltså; Faktoruppdelning/faktorisering, förenklingar och att teckna ekvationer. med andra ord, precis hela steget. och med ett skratt sa han; Du har en och en halv vecka på dig. lycka till. jag ville bara dö. det i enda positiva med skolan idag var att jag blev färdig med mitt tal som jag har hållt på så himla länge med. riktigt skönt. nu ska jag bara lära mig det, skriva slutreflektion, göra blockdiagnos och redovisa skiten!  skjut mig!

men men, nu måste jag fortsätta öva inför redovisningen imorgon och på talet. ha det och hoppas det finns någon som haft en lite tevligare dag än jag idag :) puss <3


Eurovision song contest, 2009

hela kalaset gick ju av staplen igår och jag tror det inte finns någon undangömd liten människa i Europa som faktiskt är förvånad över hur det slutade. jag menar vartenda undersökning och annan gissning har ju utan tvekan pekat åt norrbaggarnas vinst, och visst hade de rätt. vinnande ur spektaklet gick ju unge Alexander Ryback med sin Fairytale och det var ju ingen liten seger. han slog i alla fall en massa rekord med sina poäng, och enligt min mening, så var det lite trist att sitta och kolla på omröstningen, vilken också var det enda jag såg. och för Sverige då? jodå, vi hamnade på en ärofylld, 21:a plats. eller ja, vi hamnade i alla fall där, vare sig vi hade ära eller inte. men ärligt talat känns det inte lite som att Sveriges schlager år har sett sina bästa dagar? just nu känner jag lite grann att det inte spelar någon roll vad det är vi skickar, Europa uppskattar det ändå inte. jag menar, 2006 skickade vi ju bland det säkraste vi hade, Carola, och visst, det gick ju bra, vi hamnade på en 5:e plats om jag inte missminner mig, men året därefter ville vi skicka något lite roligt och anorlunda så vi skickade ändå ganska folkkära (i sverige) The ark med deras sköna "The worring kind", men det blev nog lite av en chok för europeera och vi kom väl 18-19 nånting. 2008 skickade vi därför återigen något av det säkraste schagler-materialet vi har. våran alldeles egna Charlotte Perelli, men hjälpte det? nej, det var ju precis det det inte gjorde. en pop-låt och en schlager-räv kunde inte ge oss en bättre placering än ett naket bröst med ett glittrigt hjärta, och det var kanske då svenska folket började tänka i andra banor så nu 2009 slog vi på stort och skickade ett mäktigt opera-pop bidrag med en ändå ganska, för oss vanliga, okänd sångerska, Malena Ernman. Men inte ens det gjorde saken bättre och vi slutade som sagt på 21:a plats. sorgligt. så säg mig Europa, snälla, vad ska vi göra för att ha en chans?? ska vi skick Alcazar, Måns Zelmerlöw eller EMD?? hjälper det verkligen oss? jag vet inte, och det tror jag ingen gör, men nästa år måste i ta revanch och i alla fall ta oss till topp 10. annars kränks den svenska musik-industrin. i alla fall i schlager sammanhang. eller kanske så skulle vi ta och skicka en låt på svenska och visa upp vårt vackra språk? det har vi inte gjort på hur länge som helst, utan alltid översatt låtarna. kanske vi skulle göra bäst i att låta bli? eller ska vi skicka en kraftfull pampig powerballad med någon som helt enkel bara står rätt upp och ner och sjunger som en gud? typ Sarah Dawn Finer, Sanna Nielsen eller så? jag vet helt enkelt inte vad Sverige har kvar att göra för att lyckas i Eurovision Schalgern. kanske vi skulle ta och lägga ner helt och hållet? Nej, det skulle bli rama-skri all over. kanske behöver vi bara vänta. det var ju ändå "bara" 10 år sedan vi vann senast. 1999 med Charlotte Nilsson och Take me to your heaven. det var tider då...

Liseberg <3

så, nu är jag hemma från Liseberg och underbara Göteborg. dagen igår var rent ut sagt skitkul, även om det kanske kunde varit bättre på kvällen. usch. jag blir så arg. mer om det sen. i alla fall träffades vi strax innan 9 uppe på ridhuset, och där jag för andra gången i mitt liv fick träffa Felicia, en utav Zaras bästa vänner och för första gången Paulina, som också går på Zaras skola. sjukt treviga tjejer det där. jaja. lite efter 9 kom bussen och det bar iväg. hade under i princip hela bussresan väldigt intressanta sms-konversationer med Martin som också var på väg till Liseberg, fast med sin konfa. diskuterade bland annat alla konstiga namnpå ställen vi körde förbi, exempelvis Slöing, Stening, Åsa m.m.
Vi var framme på Liseberg typ efter 12 men eftersom att det var nåågra fler än vi som ville in på liseberg, så tog det ett tag innan vi kom in. och vad gjorde då vi för at få tiden att gå? jo, vi lekte lekar. så som bro bro breja, och si makadam. haha. folk kollade väldigt snett på oss, men vi hade roligt ändå :) HA. sen när vi fått våra åkband och så kutade vi iväg mot första åket, Balder!och sen var det bara full fart hela dagen. så himla roligt. och trots att det var Göteborgsvarvet, med typ 50 000 anmälda var där inte äckligt mycket folk och som max 30 minuters kö till typ Kanonen och såna. fett nice. senare på kvällen när man åkt typ allt, och däribland Kållerado typ 5 gånger i rad, satte vi oss för att käka igen, och det var då det inte blev lika roligt längre. käkade då på BugerKing, och egentligen vet jag att jag inte borde äta där, för jag mår alltid så fruktansvärt hysteriskt illa av det. det kan man ju tycka att jag lärt mig efter att jag fick en hel dag i Köpenhamn förstörd på grund av det, men så är det. så sen kunde inte jag åka mer, utan gick mest omkring och trodde jag skulle spy. vilket jag lyckigtvis inte gjorde. stannde på Liseberg till ungefär halv 11, då åkte jag & Zara hem till hennes Farmor och farfar och där kollade vi på slutet av Eurovision (grattis Norge) och sedan däckade vi nog ganska duktigt. haha

Lite bilder från dagen igår.


TACK ALLA FÖR EN SJUKT NICE DAG <3

Liseberg <3

så. slut på veckan och fredag igen. det innebar lite engelska, en känsla av att vara helt värdelös på matte, NO och springa Pålsjöruset. Pålsjö gick ganska bra, men kände mig het trött och seg i benen så jag blev väldigt fort trött, men sprang ändå i mål på 30minuter och 35 sekunder, så är helt okej nöjd. sprang ju på 29 på Springtime förra veckan och då var jag väldigt mycket mer trött efteråt, så att... men men. Sen blev det stallet med Olea och träffa allt trevligt folk, som dessutom ska med till Liseberg imorgon!! ÅH! ska bli så himla roligt!! älskar Göteborg. det är nog en av mina ansoluta favoritstäder i världen. London är också ganska högt upp. väldigt högt upp faktiskt. och sen såklart älskade, underbara fantastiska Helsingborg. Sundets pärla med närhet till det mesta. haha. man får lov att vara lite patriotisk, det är okej. Vad som dock INTE är okej, under några somhelst omständighete, är det Zara roade sig med i kioken idag. så himla kul. Vi satt och läste i en Metro som låg där, och då fick Zara lite tråkigt, så hon bläddrade upp en sida som innehöll en stor, ganska mörk bild, och smetade den i ansiktet så hon blev helt svart och såg ut som en sotare i ansiktet. och så satt hon ett bra tag, sen gick vi in till Emmy i kiosken, och vad gör hon då. jo, då tar hon 2 skruvmakaroner och stoppar upp dom i näsan! asså det såg så kul ut så jag höll på att dö av skratt. bild kommer. jag lovar.haha. men, det är helt okej att jag kommer spenadera hela dagen med henne imorgon. haha. <3

nu ska jag duscha ha det bäst!

semi 2

HA! nu har jag faktiskt varit duktigt tycker jag. har skrivit klart hela min fördjupning om vattenkraften och gjort färdigt min hysteriskt trista labrapport!! wiie. 2 saker mindre kvar att göra. + att jag har strukit svenskan helt. behöver inte göra 31 :) happyfool :D. haha. så nu är det spanska, SO och engelska med livet som insats som gäller fram till 1 juni.

ikväll är det ju dags för den andra semi-finalen i ESC 09. och Norske favoriten Alexander Ryback tävlar med sin Fairytale. får det slutar. även Arash, som är svensk, ska tävla för Azerbanijan. eller hur man nu stavar det himla landet. varför ger man länder så svårt namn? onödigt tycker jag, haha :) men men. jag hoppas i alla fall på Arash, Norge & Danmark. tror jag tyckte deras låt var bra, emn minns inte riktigt, så jag säger bara Norge & Arash så länge, haha :)

nu ska jag gå och äta. ha en bäst kväll <3

plugg

bläe. det regnade sjukt mycket när jag skulle cykla hem från skolan. inte roligt alls så jag såg ut som en annan dränkt katt när jag var hemma. haha nice ju. annars har idag bara varit en dag som alla andra med sjukt mycket ångest för hur mycket jag har kvar att göra innan sommaren. och jag har typ ingen tid alls kvar.. :S måste plugga NO ikväll. hade egentligen tänkt göra det igår, men näe! då är ju Sofie så duktig att hon glömmer ALLA no papper i skolan så hon har inte den blekaste om vad hon ska skriva. hon är alltså jag... stupid girl.
näe. nu ska jag studa som ett djur. ha det.


La voix i moskva

sitter nu och kollar på semin i ESC 2009. gick väl sådär för Sverige kan jag tycka. kören var ju det ända som hördes?!? och framträdandet... ja.. jag kan inte hjälpa att jag verkligen inte tycker det är bra.. jag kan inte hjälpa det. men det är ju inte upp till mig att bestämma. . det är ju Europas ansvar. ja ja. sånt är det. nu ska jag kolla på Portugals nummer. tror det är ganska dåligt. men men ha det <3

efteråt

nu har jag kommit hem från skolan och hunnit plugga lite NO och nu ska jag alledels  snart iväg ut med hunden annars tycker hon nog väldigt illa om mig. tycker faktiskt att jag har uppdaterat här ganska flitgt idag. detta är tredje inlägget och klockan är snart 2. ha. bra Sofie. känner ett sånt behov av att blogga var jag än är. men det går ju inte. dels för att det skulle varit rätt så ointressant och dels att jag inte vet hur man bloggar med min mobil, så whatever.

nu i eftermiddag blir det stan med Zara & Olea och ikväll blir det ESC-semi för hela slanten! KOM IGEN NU MALENA!!!! hejja. undrar om Bosnien tävlar idag eller på torsdag... det återstår helt enkelt att se. puss nu ska jag dra ha det<3

i skolan

sitter nu i skolan och försöker lära mig något om vattenkraft.. går sådär. haha.. men men. skolan idag är ganska chill ska vara i basgruppen hela dagen och sen slutar vi. eller ja, vi har halv hemstudie dag men i alla fall. nu måste jag nog fortsätta mitt läsande innan min lärare upptäcker att jag inte pluggar. han dampar nog då. puss <3

ESC 09

det blev inget mer bloggande igår. istället kollade jag på det fjärde och sista programmet av "Inför eurovision song contest". ganska bra. ¨det finns faktiskt många låtar som är riktigt bra. typ Finland, Ungern, Bosninen-Hercegovina och Danmark tror jag, men är inte helt säker. Egentligen känns det rätt meningslöst för de flesta länderna, för rent statistiskt sett, och om man ska tro alla experters gissningar, så har redan Norges Alexander Ryback vunnit hela kalaset. och det är väl en trevlig låt "Fairytale" men ändå liksom. fiol och grejer... ja, jag vet inte, och just nu känner jag att det är en väldig tur att sverige och norge inte startar i sammsa semi-final i vecka. Jag tror att det är i alla fall Sverige & Finland som startar nu ikväll av dom nordiska länderna, så vi får helt enkelt se hur det går. JAG hoppas i alla fall på Sverige. sen vet jag inte om vi kommer gå vidare, men ändå. Det stör mig ganska mycket att Malena har gjort om sitt framträdande så himla mycket. eller, hon har inte gjort det så mycket, bara till det sämre, enligt min mening. Hon har numera bara kvinnliga dansare, vilket innebär att hon inte blir lyft på slutet vilket jag tycker passade så himla bra in på en så mäktig låt. hennes svarta klänning är utbytt mot en ungefär likadan fast i vitt och det ser ut som om den har mer fjädrar där nere, men det är inte helt säkert. så det är inte lika mäktigt och så längre, men Malena & La voix är ju fortfaranda grymt bra. fruktansvärt bra, så jag önskar dom verkligen ALL lycka ikväll!

nu ska jag åka till skolan, ha det bäst <3

skoltrött?

jag vet inte vad det är, men jag känner mig helt, totalt fullkomligt slutkörd. kan inte tänka klart, har ingen motivation, och jag är sjukt trött hela tiden. känner mig liksom... tråkig och sjuk på samma gång, mitt huvud gör sjukt ont. men solen skiner, fast det blåser lite, men det är okej, så det är inte vädret i alla fall. kanske är det bara ren skoltrötthet blandat med en irriteraande förkylning som aldrig riktigt bryter ut, vad vet jag.
i alla fall fick jag lov att pliktskyldigt pallra mig iväg till mr. Tandläkare efter skolan, men det gick ju kalas, haha. tycker faktiskt inte det är obehagligt att gå till tandläkaren längre. när man var liten var man ju alltid jätterädd för tandläkaren, men han är så snäll så, haha. tur är väl det. känns bara så äckligt att han stoppar sina fingrar i min mun. men annars kan han ju inte kolla något men i alla fall.

får se om det blir träning ikväll eller om jag vilar och blir av med huvudvärken istället. jaja. skriver nog mer ikväll. ha det bra så länge <3

halvhjärtad kväll

kvällen blev inte som planerat. missade alla tv-program för att jag kolladed på "inför Eurovision song contest" på datan eftersom att jag missade det i måndags och inte hunnit sett på det under veckan, och sen dess har jag lite halvhjärat försökt spela lite olika schagler-låtar på min klarinett, kollar lite halvhjärtat på slutauition klipp på datan och lie halvhjärtat fört en mycket intelligent msn-konversation med Bea. hela kvällen blev alltså lite halvhjärtad. och jag tror att det fortsätter i det teamt. har liksom inte orken att lyfta på arslet från min, faktiskt jäkligt obekväma stol och gå för att hitta på något. om maan ska kolla på tv från min stol, måste man i övrigt sitta på minst 1 kudde. helst 2. annars får man så himla ont! sinnessjukt hur en stol, som ändå är gjord för det här, kan vara så obekväm att göra sig bekväm i... sånt är det. får väl pallra mig ut på IKEA för att leta efter en ny. eller ja, vi tar det i sommar, haha. när man inte längre behöver tänka. då kan jag lägga min energi på att köpa stol. inte nu.

äe nu ska jag... inte göra ett skit :D ha det bra <3

helgen

igår blev det ju Springtime 2009, och jag tyckte det gick riktigt bra, för att vara jag. kom på 22:a plats, haha, men det var av 109 löpare, så att. och jag blev 5 bäst av IFK:arna. dom andra 4 kom placering 1-4, men i alla fall. haha. kutade som en anna gnu längs kullagatan och det var en härlig och speciell känsla att springa, mitt i centrum, och så står det massa människor längs sidorna som klappar händer och ropar "kom igen" "kämpa" och sånna saker. häftig feeling faktiskt. kan då bara fantisera om hur dom som springer typ marathon i OS och sånt, dom har ju i princip hela världen med sig, och oj, vilken kick det måste vara när dom springer in i själva arenan för att springa dom sista, vad är det, 400 meterna och så. näe. det skulle varit häftigt. nu är det sånt jag bara kan drömma om, det Springtime var såklart inte ens i närheten av det, men ändå. det var första gången JAG uplevde det, så att. men jga sprang i alla fall på 29 minuter blankt, så det var ingen WOW tid, men helt okej.

efter Springtime blev det bara hem, duscha och göra vid sig lite snabbt och sedan bar det av upp till Laholm för att fira kusin och faster som fyllde år. grattis till dom. stannade där kanske till halv 12 och jag var ju gulligt trött då. men sånt får man ta. för att balensera upp det sov jag kanske till 11 idag, alltså nästan 11 timmar (!) sjukt skönt. sen åkte jag till Väla med syster och köpte den klänningen som jag funderat på att ha på skolavslutningen den 11 juni. bara 1 månad kvar imorgon. helt sinnessjukt!

ja, ja. kvällen spenderas framför TV:n med kanske lite av varje. lite Gossip girl/Singing Bee, sen Bones/Parlamentet/Wipeout och vid 9 får jag nog se lite.. kanske lite data då. får se helt enkelt. ta det som det är. puss ha det bäst <3

Springtime!

lördag igen :) ridning föst. hade Cordell igen, och det var helt fantaiskt, jag kunde stanna honom!! ;D haha, näe, men det kändes riktigt bra. sen hem direkt, duscha lite snabbt och sen ner till stan för att hämta Springtime tröja. ha. kommer göra bort mig riktigt mycket, men strunt samma. orkar inte bry mig just nu. sen ikväll blir det iväg till Laholm och fira kusin och faster som fyllt år eller något. jaja. och det innebär att jag kommer missa Robinson ikväll, men jag får väl kolla senare. jaja. sånt är det. nu ska jag snart till stan igen och springa själva springtime :D haha. får se hur det går. puss <3

jag har gjort det!

fredag igen! känns som om det var igår det var fredag senast. näe, nu ljög jag faktiskt. det känns som det var 100 år sen jag och Andrea var på stan på 1:a maj, men ändå. och imorgon är det 1 månad sen vi kom hem från Egypten. oj.. det känns länge sen! riktigt länge sen! men sånt är det. skolan idag var stressig. hade 2 inlämningsuppgifter, och en av dom hade jag helt glömt bort och alltså inte gjort den, så jag var tvugen att sitta så mycket jag kunde med den. dessutom hade jag, eller ja, jag skulle haft matte, och på så sätt fått en rimlig chans att göra mitt steg innan sommaren, men näe! då hade den läraren blivit sjuk, och gått hem, så nu finns det inte en chans i helvetet att jag blir klar. lite tråkigt, men det är sånt man får ta.. gjorde i alla fall klart min andra inlämninguppgift, en parafras/artmakeover på en valfri tavla. jag har gjort Salvador Dalis "The Dream" eller jag tror det är han som jag gjort den i alla fall. sen hade vi labb hela eftermiddagen, så det blev ingen tid att göra det då. men det var roligt :) kopplade ström och så, och det gick faktiskt ganska bra. haha. faktiskt :D

sen blev det stallet med Olea och alla andra. mysigt värre. ha. bäst är nästan när jag & Olea cyklar hem på kvällen. så himla kul! typ dampar och skriker och skrattar hela vägen. usch vad kul! :) sen nu, ganska nyss, gjorde jag det som alla pratat om dom senatse månaderna. jag såg Twilight. filmen Twilight. och.. ja, den var väl helt okej. inte jättebra, men killarna kan man ju verkligen inte klaga på. dom var mer eller mindre skitsnygga allihopa, så det är ju alltid något ;). näe, men den var väl bra. ingen större sensation, men okej.

nu sitter jag och snackar i Skype med Martin, eller ja, egentligen bara Martin men i och med att han är hos Fredrick och lanar,så hör jag alla som är där också. haha vilket också innebär att jag fattar inget. haha. kan ingenting om spel. typ Sims som max, och det var länge sen, jättelänge sen, och det var ändå ganska trist. haha. är inte gjord för spel, emn sånt är det <3 ha det bäst puss.

ÄNTLIGEN!! :D

haha,  nu har Sofie varit tönt igen. typ i förigår fick jag extremt infall att jag skulle leta upp Jesper Blombergs nummer, han från IDOL. haha, har typ varit lite lätt kär i honom sedan ett tag tillbaka. men i alla fall, så sökte jag då på hitta.se på Jesper Blomberg, Stockholm, men det kom bara upp 1, och han fyllde år den 20 juni, och jag var ändå ganska säker på att "min" jepser fyllde år den 15 juli, så då blev jag ju tvugen att googla. och vad hittade jag om inte... JO!! Jesper blogg!! letade som en gnu efter den för ett tag sen, och nu fanns den! han bloggar på gylleneskor.se, och jag har nu spenderat 90 minuter på att läsa igenom ala inlägg och lyssna på låtar med honom på hans myspace; myspace.com/jesperblomberg. gaassh. när han gör "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärestad. jag satt med slutna ögon och bara njöt. PUSS på honom bara för det <3

ja. så kan man också spendera sig kväll, och det har jag gjort. ha det bäst, nu ska jag duscha <3

sjuk?

oj. har varit så fruktansvärt trött idag! helt sinnessjukt! kunde knappt hålla ögonen öppna det första i skolan och på orienteringen kändes benen som långa degklumpar som bara gjorde det svårare att springa. kan bero på att jag är sjuk också, men jag har verkligen inte tid med det!! 3 veckor kvar i skolan och Springtime på lördag! nej, nu är inte rätt tid att ligga hemma i sängen och vara förkyld. det får bli nån annan gång. men, för att inte göra allting väldigt mycket värre, skippar jag träningen idag.

nu har jag i alla fall nyss kollar på Sex & the city, och jag har liksom aldrig riktigt tyckt om den serien innan, men den är ju riktigt bra! nu måste jag bara ta och se filmen, och kanske lite fler avsnitt men ändå. haha :)

måste bara meddela att vädret i Helsingborg denna veckan har varit fruktansvärt! regn och blåst hela veckan. igår blåste det nästan storm! vilket innebar att jag och Olea såg ut som Sumobrottare när vi cyklade hem, men det har kanske inte med saken att göra, haha :) Ha det bäst <3

klänning?

Funderar starkt på att ha den klänningen på skolavslutningen i år, me jag vet inte om jag vågar *fegis* det är ¨så olikt det jag brukar ha på mig.. men men. kanske. får se. gillade den i alla fall.


mästerskap

så. hemma nu från stallet. och det gick riktigt bra :D blev 2:a för dagen, alltså tredje deltävlingen och sen kom jag typ nånstans i mitten sammanlagt, så det känns kalas :D

ville bara säga det, och att jag just nu sitter och spelar klarinett. haha, ja jag spelar och OCH jag gillar det :) haha. fast jag slutade ta lektioner för kanske 3 år sen, för vi bytte lärare och då ville inte jag spela längre. men nu är jag igång igen och hunden tycker nog det låter rätt illa, vilket det troligen också gör, men vet du vad? Det struntar jag fullstädigt i! haha :)

ha det bäst, nu ska jag äta- puss <3

skola...

usch. har fullt upp i skolan nu inför sommaren, precis som alla andra, och oj, vad det är jobbigt. hade 2 föreläsningar SO varav 1 timme var + en matte redovisning som innefattar ett redovisningstest. men det gick nog ganska bra. märkte bara att jag absolut inte kunde förenklingar i ekvationer och algebra. vet inte ens vilket det var. men men. nu har jag bara 30  eng, 31 i sv och 25 i sp. kvar att göra innan sommaran. + då SO & NO. men det fixar sig, kanske.

nu ska jag snart åka till stallet pch det är sista delt'vlingen i ridskolemästerskapen idag, så jag kommer hem tidigare! jippie!! :D haha. tönt, men ändå. inte jättekul att komma hem halv 10 varenda onsdag, men sånt ä det. nu måste jag verkligen gå och packa mn ridkläder, för jag ska dra om 4 min. bloggar mer ikväll. ha det <3


Wihuu!

JA!! HIF vann med 1-0.
Helsingborg. sundets pärla. världens bästa vårstad. hemma! <3


HIF vs. MFF

det blev träning i alla fall, haha. fast jag höll på att missa den! Det var heelt kaos nere i stan så bussarna kunde inte komma fram och så i och med att det är HIF match idag. och inte mot vilket lag som helst, utan mot MFF. med andra ord är det lite grann som att skriva under sin egen dödsdom att gå ner till Olympia idag. eller ja, mest innan då, matchen slutade nog för en timme sen, men i alla fall, det är nog inget att rekomendera. haha. jag antar att jag får antingen se resultaten av slagsmål och vandalisering imorgon i stan, eller läsa om det i tidningen imorgon, men men. sånt är det. synd bara att det snart blir mer fokus på huliganer än på själva fotbollen. undrar hur den slutade. måste kolla upp det!

jaja. nu har jag nyss duschat, och det var riktigt skönt, för det var faktiskt riktigt kallt ute på Heden idag, alltså inte det optimala tillfället att börja träna ute, men det funkade. dessutom var det bara vi där, så vi hade hela idrottsplatsen för oss själva. nice. kastade lite spjut och så. ganska roligt faktiskt :) och nu väntar jag i stort sett mest på att min mamma ska komma hem, så att hunden blir lugn i och med att min pappa inte heller är hemma. Dom dissar mig bägge två. både idag och imorgon. min kära fader är i Lissabon, Portugal tills på onsdag natt och mamma är i Malmö idag, hon åkte när jag kom från skolan, och i Lund imorgon. haha. men det är alltid trevligt med lite lugn och ro här i huset ;). näe, nu ska vi inte vara sånna. ha det bäst nu<3

träna eller inte?

tillbaka till den bistra verkligeheten efter en otroligtskön långhelg. Har massor att klara av i skolan innan sommaren och det är ca 19 dagar kvara att arbeta. Panik, here i come! helt sinnessjukt, but you got to do what you got to do, som man säger.

nu sitter jag här och funderar intensivt på om jag ska dra mig iväg på uteträning med friidrotten eller om jag ska skita i det för att det är tråkigt och sticka ut och springa själv i Påsjö istället. Jag borde gå på friidrotten, och mina fgöräldrar antar nog att jag ska det, men då måste jag åka buss i träningskläder. mysigt, eller inte. och jag måste bestämma mig verkligen NU! för bussen går 17.17 tror jag och det är snart. väldigt snart. Kan man dra jeans över löparthights? kanske. får prova, och går det masar jag mig iväg till Hedens IP. ha det <3

FRINGE

det tv-programmet, FRINGE som sändes på kanal 5 förra året nångång skulle komma tillbaka nu nångång!! och för nån månad sen stod det på hemsidan att "WOW! Sverige premiär av nya FRINGE säsongen bara 2 veckor efter USA" men sen så försvann alla info och nu är inte sidan uppdaterad sedan oktober. sånt stör mig sjukt mycket.

skadeglädje?

Gud. man skäms nästan över att säga det, men ärligt talat, garvar man inte som mest när någon säger fel i lite fel situation? herregud. jag garvar så jag håller på att dö just nu åt när Richard Sjöberg,i postkodmilionären, frågade en deltagare "Vad sätter du på hemma" och sen fortsatte med "musik då alltså. ingenting annat!" sååå kul. och i fredags, på humorgalan när Reneé Nyberg ringde upp David Hellenius i direktsändning och började snacka om tvätt. sen om det var stagat eller inte skiter jag fakiskt i, och det lät ändå rätt äkta, så spela roll. Roligt var det i alla fall. Men bäst är ändå när nån på tv4 säger "Bertil Falukorv" iställer för Bertil Karefors. och inte bara en gång, utan 2 gånger!! äe, det är sjukt bra enmansunderhållning. puss <3

unstoppable!

och så var det lördag igen.veckorna går fort nu när det går mot sommarlov. i alla fall blev det ridning som vanligt, men jag hade inte Liberton, för ovanligehetens skull. Fick Cordell, och det gick... sådär. eller det gick ganska bra, men den lilla detaljen var ju att jag inte fick stopp på hästen!! :O och det störiga är ju att han går på hackamore, men han lyssnar inte alls på det! helt sjukt och så ville jag ju inte ta i han för mycket för det har alla ju tryckt i en sen man började att "du måste vara jättemjuk i handen och absolut inte slita och dra i hästen när det går på hack". men men. jag fick ju stopp på den till slut. haha och sen fick Li, min kära ridlärare, ta in honom i stallet för han dampa så mycket. speciell häst det där. Kan inte fatta att Anna Broberg, som har honom i hoppspecial, vågar hoppa honom på den nivån dom ändå gör, när han lyssnar så dåligt på sitt hack.. GUD. men sen rider hon honom sjkt bra också för hon vågar, och orkar sätta emot så mycket. men han var kul i alla fall. haha :D

sen hem och äta en sjuukt god middag som bestod av etercot(?), klyftpotatis, sallad och bearnesiesås och sen jordgubbar och vispgrädde till efterrätt. riktigt nice.
nu sitter jag här och fetar i mig chips och ska snart gå och kolla på Robinson 2009. puss på det och ha det bäst <3

mobiltelefon

sitter just nu och kollar igenom alla forum om mobiltelefoner på hamsterpaj.net efter någon slags recension på W980i. och man blir ju inte liiite trött av det. känner mig som värsta "proet" om den nu. men men.
ska liksom köpa ny mobil nu i sommar, och då gäller det ju att veta vad man vill ha så man har tid att övertala sin ömma fader att han ska köpa den till mig, haha ;)
är så himla trött på min den telefonen jag har nu, W850i. kan den utan och innan och lite till. så det är trist, men sånt är det.

Gud! jag är så trött så jag håller på att somna framför datan, men jag orkar inte gå ner, sätta datan och gå och lägga mig igen. och det gör kanske inte saken bättre att jag sitter/ligger i min säng nu också... men men. ska nog sova snart i alla fal. satt uppe typ till halv 4 (hoppas verkligen inte min mamma får för sig att läsa det här, för då dör jag) igår, så jag känner lite grann att jag borde lägga mig inom en snar framtid idag, i och med att klocka nu är 00.38, och jag ska rida imorgon också. jajja. ha det bäst så länge, och sov gott <3

1:a maj

riktigt skön, ledig dag idag. vaknade lagom sent, vid halv 11 och drog mig upp ur sängen vid 11. sen vid 1 åkte jag och syster ner på stan, mest för att ha något att göra, och det var lite av en upplevelse att vara inne i centrum på 1:a maj. det fanns poliser precis över allt, och liksom "kontroller" mitt på kullagatan!! läskigt värre. kändes som i boken "Imorgon när kriget kom" av John Marsden, där dom upptäcker att hela staden har tagits över av Militär. lite den känslan, men ändå. Gick sedan bort till gröningen och satte oss och åt lite samtidigt som vi njöt av solen. lovely.

åkte hem sen igen vid 3 och strax efter 5 drog jag till stallet och träffade Carro <3. trevligt trevligt, men det slutade inte lika trevligt. ångest... :S ja,ja. vi har rätt, vad hon är tror, så det spelar ingen roll, men i alla fall...

ikväll händer, som vanligt ingenting. antar att det blir data hela kvällen, och troligen en bit in på natten, men det gillar vi.

måste också bara nämna världens just nu bästa TV-program. Kattis & Company. såå bra. och hon ä sjukt skön, Kattis Ahlström,alltså. finns en sån "bakom kulisserna" video på hennes hemsida www.tv4.se/kattis som heter "Skrattutbrott i sminket" och GUD vad rolig den är. skrattar fortfarande sjukt mycket åt den och jag har sett den ca 40 gånger. kalas roligt.

ha det bäst nu, för nu ska jag ladda inför Robinson imorgon genom att kolla massa klipp. haha, jag älskar det och det vet ni. puss <3

egentligen...

egentligen stämmer inte det jag skrev i förra inlägget, att min mamma sa att dom hellre gav mig pengarna när jag ar student. Hon gav mig egentligen 2 val. Highschool eller student. så nu har det gett mig en lättare grad av extrem beslutsångest. jag menar. jag vill ju så sjukt gärna hade haft den upplevelsen att ha åkt till USA själv, när man ändå inte är äldre än 16, och ha lärt mig språket och kulturen på ett sätt som bara självupplevt kan ge, men samtidigt så vet jag ju hur mycket det kostar att gå på universitet nu, men studentbostäder och allt sånt. men i och för sig kanske det gör att man enklare får jobb om man har ett highschool år i bagaget. Men egentligen. ett år. ett ända litet på på 365 dagar. är det verkligen värt det?? jag menar, jag klagar ju jämt på att åren bara blir kortare och kortare, och då är jag ändå hemma och inte gör något. hur fort komme det då inte gå om jag får uppleva nya saker varje dag?? är det då värt att äventyra med universitet? Vill jag ens läsa på universitet? jag kanska kan  åka tillbaka til USA, söka jobb och gå collage istället? usch jag vet verkligen inte!!

Hjälp någon?


RSS 2.0