Är det okej?

massor att göra idag.
älskar att ha det så! bara hemma små stunder för att byta om eller ja, gå på toa eller nått haha. läste btw i Metro typ att man var "Tidskontrollerande" om man ville ha det så. + massa andra saker också såklart, men i alla fall...

ridning först i förmiddags då, som vanligt, på Liberton. gick rätt så bra, han var inte riktigt framme för skänkeln bara. jobba sen med Zara och Olea. och jag vill bara påpeka att vi var JÄTTEDUKTIGA!. haha. faktiskt. vi städade intensivt i kanske 40 minuter, utan att knappt prata med varandra för alla var så fokuserade på vad dom höll på med och för att uttrycka det milt, så är det inte direkt så det brukar se ut... haha.

satt kvar ett bra tag med dom och väntasde på att diskmaskinen skulle bli klar samt funderade över kvällens planer och kom fram till att Film hos Zara var ett bra alternativ. halv 5 drog vi hem, och jag bara sprang in typ gick på toaoch slängde ner löpartights och löparsko i min skinnväska och körde ner till stan för att träffa Christian.

Diskuterade om hur vi skulle duka på hemkunskapen i Gamleby och kom fram till att vita löpare, blåa underlägg och snäckor på borden var passande. bestämt! körde sedan direkt vidare till Pålsjö för att springa en runda. blev en halvmil. skönt som fasen var det! hem igen i ett rasande tempo och duscha snabbt, slänga in kläderna som jag ska ha med mig till Gamleby i tvätten och sen köra som en dåre till Zara för att kolla på film.

Blev först 27 dresses. faktiskt riktigt bra! och sen The talanted Mr. Ripley tror jag den hette. lite konstig film med typ lla kända skådespelare i hela världen! Matt Damon, Gwyneth Paltron, Cate Banchett, Jude Law och massa andra. såg bara typ halva men den verkade bra. bara väldigt konstig.

nu är jag typ jättetrött, som varje kväll, men imorgon blir det Familia med Bea. dom fyller 3 år, så massa artister kommer dit, Bland andra the one and only ROBIN BENGTSSON :D haha love him <3 och Alcazar. jag älskar Alcazar, är det okej?

bjuder dessutom på en bild från Hurghada, Egypten i våras. mest för att jag vill dit igen!

ja du vet en fredag

usch! jag brukar vara så himla på G på fredagar, men idag var jag bara så himla trött! Löjligt trött nästan! menmen. Hade poweryoga igen på idrotten idag! Fick västra krampen i skuldrerna i nån övning i och med att jag redan hade fete träningsvärk där. lite jobbgt, men det är nice. fast förra veckan var jobbigare, men annan lärare idag, men skit det 8)

fick även reda på att vi ska ha värsta projektet i teknik nu! 10 veckor?! oh my gosh. ska bygga en bro eller nått. men det är bra (:

jobba sen med Zara (: haha fett nice. kom massa folk från Småland och ville ha fika, så det var bara att bre bullar som en lite gnuuuu! haha. sen blev det dialekt resten av kvällen! fett nice :D
en sväng till Maxi också och köpa Ben&Jerrys :P haha

sen blev det IDOL och det sööög ju att Joy åkte ut!?!?!? hon vart ju bättre än Karolina (Karoline kanske hon hette? :S) jaja. men resten var väl bra. utom Eddie... Jag vet inte vad det är, mne jag har väldigt svårt för honom... jaja. Jag kanske ändrar mig....

have nice day... eller nått


inget flyt...

har inte haft riktigt flyt idag...
började i skolan med att vara på soptippen halva förmiddagen... lukterna vid biogasstationerna var nog det värsta jag någonsin varit med om!! trodde ett tag att jag skulle kräkas!! :O och jag är ändå inte särskilt äckelmagad!
matten och så gick bara segt och jag orkade inte tänka så jag läste istället i min Camilla Läckberg bok, vilken jag i övrigt lekte stalker till på eftermiddagen, när jag skulle skriva en författarbiografi om henne. så ut med all info från internet bara! och efter typ 3 försök lyckades jag få det så som jag ville ha det... -.-'.

jobb sen i kiosken, och lyckades vid första samtalet med Linette trycka på nån typ av knapp som gjorde att jag typ inte kunde höra henne... tog typ 90 minuter innan det funka igen!

rida sen på kvällen, och det gick typ... käpprätt åt heeeelveeetee! kände mig som världens mest usla ryttare. kunde inte stanna hästen, kunde inte få honom att gå framåt och jag kunde inte böja honom!! :O hur lyckat är det? näe, precis, inte särskilt...
jaja, better luck next time säger jag bara...

nu vill jag bara sova..

en måndag (:

har inte haft mycket ledig tid idag, men det gillar jag.
Pålsjöruset idag med skolan. 7 kilometer i pålsjö skog tillsammans med alla 8 & 9or som är inte är lata nog att springa/gå 5km. näedå, det är också bra (: haha
kort dag blev det i alla fall! Började halv 10, sprang iväg 10 och var tillbaka kvart i 11, sen var det fritt fram att sluta! var väl hemma nångång vid halv 12, tog en snabb dusch, och åkte till stallet för att träffa Bea där vi sen drog vidare till Väla för att käka lunch (: blev även en snabbis in på Akademi Bokhandlen. köpte Camilla Läckbergs; Isprinsessan. Mest för att jag inte orkar vänta på att den ska bli ledig på biblioteket och att jag måste läsa den, men också för att den verkar bra. sen åkte vi vidare till drottninghögs biblioteket och lämnade lite böcker och sen direkt vidare till stallet igen och jobba i kiosken till klockan 7. sen hem och glo på Tinas Cookalong, käka bullemedbulle, dricka Loka och läsa Läckeberg i pauserna (: det gillar vi! blev också Svenska Hollywood fruar (Anna Anka är cool och Marias M.-.-.-.-.-.- nåntings bror är fete snygg och typ bor i Helsingborg eller nått?!) och nu Roast på Berns.

nu blev det där jättemycket text, förlåt för det. men nu är jag i vilket fall som helst sjukt trött. är typ det varje kväll nu! Inte roligt alls.


Bjuder på en bild från st: Stefans basilikan i Budapest

en helt vanlig söndag

Idag blev det Laholm och äta middag med Farmor & Farfar på Laxrökeriet i Laholm! SJUKT gott! kör ni förbi där nån gång, ät där! ligger jättefint precis vid Lagan och maten är typ asgod. själv åt jag varmrökt lax med klyftpotatis och romsås och glassbakelse med grädde & chokladsås till efterrätt. galet gott.

sen på kvällen träffad jag Bea lite, vi typ cyklade runder lite och var på maxi 2 gånger under 1,5 timme -.-' men vi träffade Matilda andra gången, så det var värt det <3 lite IDOl sen och nu är jag typ trött så snart sängen, men först lite Celine Dion. It's all coming back to me now med henne är nog bäst! nästan bäst i alla fall!

magnificent

detta är et onödigt inlägg, men jag bryr mig inte för jag känner för att skriva!

vet ni vad jag kom på igår? att ordet magnficent (samma som U2s låt) är sjukt fint!! det är typ mitt nya engelska favoritord! yes gissat! jag är en så stor tönt att jag har favoritord. men har man för mycket fritid så har man! innan var det typ ordet "language" bara för att det låter så fint. sen att innebörden inte är lika vacker på svenska, behöver vi inte ta nu! haha

by the way, har jag precis kollat igenom alla klipp som finns på Amanda Jenssen från IDOL på youtube känns det som. fy fasen vad hon är bra! :O har alltid gillat hennes stil och röst och så, men nu var det rätt länge sen jag lyssnade på henne, förrutom den John ME saken då, men det räknas inte, så hon är kalasgrym! hoppas on släpper nytt album nån gång...
kollade igenom Anna Bergendahls alla IDOLframträdande också häromdan. hon är också sjukt grym!! hennes tolkningr av låtarna är typ alltid bättre än orginalet. typ som Over the rainbow, have a heart, och time after time. fast time after time är inte bättre än originalet, den är bara bra

näe, nu ska jag sluta skriva massa onödiga saker... haha lev med det, och puss <3

tävlingen

glömde skriva om tävlingen idag ju! haha. det kanske finns en andledning att jag kallas guldfisk... -.-' haha (:
i alla fall gick det kalasbra! Lützen kändes hur fin som helt och det blev en nolla. visserligen var det bara en clear rond, men det blev ju rosett, så vad spelar det för roll? haha. men det kändes faktiskt riktigt bra att äntligen kunna gå felfritt med honom. har alltid varit nån bom han har petat när han hade kunat lyfta ite bättre på benen eller så har jag ridit dåligt så han stannat, men idag, äntligen stämde det! sjukt nice :D






sådär, lite bilder också (: Ha en bäst natt <3

love is my drug


powerday!

har nästan haft en riktigt rikigt bra dag. eller intensiv är nog mer rätt ord.
idrott i skolan nästan direkt på morgonen med först 1,8 km löpning som uppvärmning och därefter Poweryoga! tänk er synen av 20 stela åttor och nior som svettigt försöker härma kvinnan som står längst fram och är sjukt vältränad, i bland andra stående hunden! ae, det är synd att ingen tog en bild. det hade varit värt mycket kan jag lova. men sjukt vad jobbigt det var! är fortfarande trött i benen efter det! och nu är det typ med än 12 timmar sen! :O
sen tillbaka på skolan, gjorde jag färdigt SO;n som skulle vara inne idag för att därefter gå till svenskan och plugga som ett annat djur med min diktanalys och läsförståelse. hade 35 minuter på mig att göra det, och jag hann! Det som plågat mig i 4 veckor är nu över, och jag kude, fter att ha suttit hela eftermiddagen + 40 minuter efter att skolan slutat och renskrivit, lämna in det! galet skönt!

sen blev det hem i typ 10 minuter och sen til stallet och jobba! därefter ner till stallet för att göra vid Lützen, men han gick lektion, så jag får fixa det imorgon bitti.... usch, hatar tidigt mornar!

så nu är jag så himla trött så jag håller på att somna! helt sjukt! och nu ska jag bara få min data att vilja visa propositionen och ryttarmeddelandet inför imorgon samt välja en bra tröja att rida i sen ska jag zzzoooooova <3 haha

ha en bäst helg <3

en snabbis :)

det får bli ett supersnabbt inlägg.
har suttit i 2 timmar nu och pluggar SO & BoF. men jag är typ helt färdig, har bara lite kvar på sista SO frågan, men allt annat är klart att lämnas in. sjukt skönt. då kan jag lägga all fokus på svenska imorgon. vilket jag absolut behöver! har massor kvar på steget som ska lämnas in imorgon... :S inte bra!

jaja. har btw köpt ett par nys mörka jeans! love them <3 haha
i helgen blir det full rulle! stallet imorgon och fixa Lützen och bygga bana och så. sen på lördag är det tävling, sen jobb och jobb hela söndagen! och pålsjöruset med skolan på måndag. jag längtar.... -.-'
haha. näe, nu måste jag sova annars finns det snart inte en chans i helvetet att jag kommer upp imorgon bitti. see you <3

jag dör lite grann...

... för varje dag som går mot den 27 november! För nu har vi bokat!   så jag, Bea, Molly, michelle och mollys mamma drar till Malmö för att skåda denna underbara skapelse på riktigt, som människor kallar IDOL. IDOL 2009 till och med <3
jag längtar, behöver jag ens säga det?

JIIIPPPIIEE!

IDOLBILJETTERNA HAR SLÄPPTS!! DREGGEL PÅ DET! GEEEEE MIG <3<3

Helt klat min favorit säsong <3

jag hatar mig själv...

jag är nog världens, socialt fegaste människa!! hade mer eller mindre ångest för att min "chef" (hon som äger kiosken) ringde mig när jag avr på lektion, och jag vågade verkligen inte ringa tillbaka för jag var så rädd för vad hon skulle säga! Inte för att hpn brukar ringa och skälla ut oss! Verkligen inte! hon brukar bara ringa om det är något hon undrar över eller om vem som ska jobba osv. men jag vågade inte. så hela förmiddagen, från 9 till halv 1 satt jag och hade ångest. vågade inte ens lyssna på telefonsvararen, på meddelandet hon hade lämnat, utan på lunchen lät jag Bea lyssna på meddelandet, berätta, först, om det var något jag ville höra, och sen vad det var hon hade sagt.

det visade sig, sen, när jag vågade ringa upp, att hon glatt undrade om vaktmästaren varit i kiosken när jag öppnat igår... -.-' jag hatar mig själv

en hemsk morgon

usch. hade världens värsta morgon. vaknade och kände mig som en zombie. och undrade vad fasen det var för ljud under min säng! det go typ massa minuter innan jag fatta att det var hantverkarna. och sen blev jag sjuuukt irriterad på att dom kom på en lördag! och det tog änu längre tid att inse den hemska sanningen att det inte var lördag, utan måndag och att om jag inte pallarade min ur sängen inom de närmsta minuterna, så skulle jag bli sen till skolan!

usch på sånt.
var sen helt seg i skolan och så, men sånt är det.

haha. jobb sen och så och har nyss kollat på Tinas cookalong. kände att all min ungdom där! haha, men nu tar jag tillbaka den, genom att kolla på premiären av Svenska Hollywoods fruar! haha

ha det bäst <3

en stalldag

stallet nästan hela dagen idag.
drog dit som vanligt vid halv 11, men innan dess hittade jag massa hästsaker i garaget som jag letat efter hur länge som helst!! typ som mitt dressyrspö, benskydd och hjämpåse! och där låg det! sjukt kul, det har legat där sedan augusti 2008, typ ett år alltså. man liksom bara, segt? haha sjukt kul i alla fall

rida sen med! hade värsta evighetsbanan! den jobbiga typen där varje moment är något man måste anstränga sig lite för att det ska bli bra, och ridhuset är liiiite svettigt varmt! kände mig inte direkt som världens fräschaste människa efteråt, men då vet man att man i alla fall har ansträngt sig!
sen blev det lite jobb och så, och sen ner till stallet igen och göra vid Lützen, typ tvätta benen och svansen bara. knoppa och sånt fixar vi imorgon, haha (:

avslutade stalldagen med att bygga fram dressystaketet och lite sånt (: nice
sen blev det mest hem, leka ambitiös och cykla till Maxi och köpa mat och annat med syster, bara för att sedan slänga sig i soffan och feta i sig diverse saker heeela kvällen lång.

och nu har jag druckit 2 liter vatten. inte bra. haha

nu måste jag snart sova. ha det bäst<3

nostalgi - Konga

sitter och letar ridläger med Carro över msn, och fick då den briljanta idén att kolla in på det ridlägret jag var på för massa år sen, hemsida för att se om bilderna dom la ut där fanns kvar, och jo visst!
supervackra bilder ifrån 2006, Konga Ridcenter, jag, Zara & Olea... jiiiises vad länge sen, och vilka minnen vi har från den veckan... själv ridningen var kanske inte den bästa, men allt runt omkring...
- hur Olea låste inne oss på vårt rum inom 1 timme efter att vi kommit dit
- hur vi skrattade ut ledaren Camilla för att hon sa "fasinerande" och inte "faschinderande"
- hur hästarna stack i skogen

och en himla massa annat. oj! vilken nostalgitripp det blev




en låång dag

Det har varit en lång dag... Men jag gillar långa dagar, då äcker livet längre känns det som.
det började med massa timmar plugg i skolan. fick faktiskt en helt del gjort, och min dikt som jag analyserar i svenska, fick helt plötsligt en helt anna betydelse när en lärare hjälpte mig, så nu fick jag börja om på det och tolka hela dikten som är på kanske 10 strofer. okej, 7 då! men i alla fall! you get my point. Sen blev det ph-samtal som inte alls var till någon nytta. hon bara läste mina mål, sa att jag var duktig och sen tack och hej! vad hände med det där "bollplanket" dom alltid snackar om...? det gällde inte idag...
men eftersom att jag skulle fika med Zara & Olea klockan 4 och jag slutade min ph-tid 20 över 3 ansåg jag att det inte var lönt att cykla hem, så jag & Christian flummade runder i basgruppen och hade enormt roligt!
"I dalarna har dom skitkul" HAHA! internskämt yesyes!

och fika sen dåja. riktigt mysigt, på kafferepet. love it! <3 tillbringade även cirka en timme inne på Scorett och Olea preovade ungefär varenda svart stöver hon kunde hitta i butiken, vilket innefattade, en hel del! det blev också en hel del tid inne på Gina Tricot, och jag funderade starkt på att köpaett par nya mörka jenas (jag upptäckte ett hål i mina förra veckan! :O ) men när jag nästan bestämt mig för att köpa dom, såg jag ett annat par som jag snyggare i färgen, men inte riktigt lika sköna.... och då blev det jättejobbigt, så då strunatde jag i det... tills vidare!

Nu ikväll blev det IDOL och gosh! vad Robin Bengtsson är BÄST!! <3<3 all kärlek i hela världen till den människan! Har ni inte sett det, sök på youtube på Robin Bengtsson i IDOL 2009 eller nått eller kolla på tv4.se/idol

lovely. puss <3

ridning och så

usch, jag är fortfarande sjuk. har verkligen inte tid med det! Massor att göra! och imorgon är det skolfoto. oh no! jag orkar inte! men men that's life (:

ridningen ida gick sådär. helt okej, men jag fattar inte riktigt min häst.. den liksom sticker lite lätt med mig då och då och jag har inte riktigt lärt mig hur man sitter emot på honom ännu, men go Clooney!

han är rätt söt egentligen....

men vi drog över tiden, så jag missade halva IDOL. därav det lite torra inlägget på min IDOL-blogg, men det får ni leva med!

Hoppas alla där ute mår kalas-bra och är aspepp inför den antågande helgen. det är jag!

idoooooool <3

JAAA!! IDOL har äntligen börjat igen! kalas-roligt. gosh jag älskar det! och nu har jag, efter många om och men stratat min IDOL-blogg. sofiesidolblogg.blogg.se, så det ska nog bli bra!!

har annars bara chillat idag. sjukt skönt. är sådär lite jobbigt förkyld! ingen svininfluensa, hoppas jag i alla fall. men det ska det inte vara. har ingen feber eller så. bara ont i huvudet och i halsen.
men på lunchen idag testade jag, Bea & Lisa ett nytt ställe som ligger alldeles jämte skolan och heter "Hälsovisionen" kalas nice. sjukt mysigt och galet god mat! try it! det ligger inne på Nicolai!

jaja. imorgon blir det skola, sen jobb och rida. är fett sugen på att rida! och hoppa! wiie! me like! fast på söndag ska jag tävla dressyr, på Lützen. syster tvingade mig att skriva upp mig eftersom att dom hade få anmälningar.. störigt, yesyes.

men men that's life. ha det<3

filmerna

Här kommer filmerna från igår!




90 års jubileum

igår var det HFRK för allt i världen! klubben fyllde 90 år så från klockan 9-13.30 var där öppet hus, 15 - 17.00 show och 19 -framåt fest! och som trogen medlem var jag där hela dagen! riktigt roligt.
smet i och för sig från mitt jobb som ponnyledare på prova-på ridningen och gick för att rida lektion på Liberton, men jag behövdes inte. och showen var jättebra! delar av US red en superfin kadrilj, det var staffetthoppning mellan HFRKs bästa ryttare, en genomgång av ponnytränaren Tommas Hammar av olika typer av ponnyryttare (sjukt roligt) och en uppvisning av Jan Brink, som tävlar för HFRK på en av hans hästar med Küren som han & Birar har vunnit massor med!
men roligast av allt var festen på kvällen. jag har aldrig sett mina ridlärare eller styrelsen dansa så mycket. jag har i ohc för sig aldrig sett dom dansa över huvud taget, men det var riktigt riktigt roligt! haha. det roligsate var nästan att vi hade festen i det som kallas "Volten". en longervolt (rund, mindre, ridbana).
kom hem vid midnatt och var helt sjukt trött!

tänkte se om jag kunde ladda upp några filmer från igår, om det vill sig som jag vill att det ska, men så länge kommer lite bilder (:


Kadrilj!fr. höger Sassa, Matilda, Andrea, Ellinor, Elin, Louise, Olea & Bea


Jan Birnk efter sin Kür!


där festen skulle hållas!


även hästfolk kan mingla. nästan (:




haha. just dance. live-bandet som var där var kalas-grymt! vet dock inte vad dom heter!
tack alla för en sjukt bra dag <3


en och samma krets...?

vet i förresten vad jag kom och tänka på typ igår eller nått jag läste igenom alla min RSS följda bloggar?
att majoriteten av dom måste vara samlade i samma kretsar, för typ hälften av dom var på Polarpriset!!
och det var lite sådär, man liksom...  "jaha... den var där! vad nice... och den! och den! och den! vad fan gör alla på Polarpriset?!"

Alice var där
Sepideh var där
Robin Bengtsson var där
Charlotte Perrelli var där
Kattis Alhström var där
Daniel Breitholtz var där
och Malena Ernman skulle varit där, men hon var förkyld!

nu har ni massa onödig info. var vänliga och skriv ner den och skicka den till alla människor ni önskar ha en usel helg...
näe, nu ska jag inte vara sån, men seriöst! onödigt många! och jag kan sätta på att hela Made in Sweden gänget också var där, men jag har bara inte orkar kolla deras blogg!


as I said!

som jag lovade!

men jag blev inte så ledig som jag trodde. eller jo, det är klart jag var ledig, men jag slutade ju inte skolan förrän halv 4 (okej, kvart över 3, men sak samma!) och var hemma 4. och då hjälpte jag mamma och dom att lägga resterna av vårat kök i ett släp som dom körde och slängde. sen drog jag till stallet mest för att jag inte hade något bättre för mig, men också för att jag ville och för att jag inte ska dit imorgon. + - = 0 you know!

så det är så det blev. och övriga planer för kvällen är inte många! är helt galet trött och kom just i detta nu på att jag har idrott imorgon. + att jag har världens fetaste träningsvärk i ljumskarna! seriöst! helt otroligt vilken värk man får av att rida utan stigbyglar, som vi gjorde igår, och dessutom har jag träningsvärk i magen, så mycket som jag fick sitta emot på Clooney igår. jesus vad han drog. nollkontroll yesyes!
så vi får se hur rörlig jag är imorgon med tanke på att den värsta träningsvärken kommer efter 2 dagar, och att engligt Martin (säker källa!) så är våra nya idrottslärares uppvärmning lika jobbig som våra förras fyspass. och dom tyckte jag ändå var rätt tuffa!

men vi får la se helt enkelt. det är i alla fall fredag. bara en sån sak gör mig lite lätt lyrisk. love it!
puss, ha det <3


tillbaka. for a while...

nu var det ett tag sen, men det funkar det med.
dessa dagarna har det varit en hel del plugg i skolan och en massa jobb i shopen på eftermiddagarna och kvällarna. har 3 dagar denna veckan, så det är lite segt, men sånt är det. bara imorgon kvar (: haha

skolan går också helt okej. hemkunskaåen går framåt. har börjat få fram en meny nästan! så om nån har nått bra tips på en havsinspirerad rätt, så bara skriv :D

näe, nu har jag nog inte sådär jättemycket mer att säga.
kanske blir ett inlägg imorgon... eller nej, det kommer jag nog inte. kommer inte hem förrän vid halv 10 och då ska jag duscha och så.. så nej, imorgon blir det troligen inget inlägg. men på torsdag! så lovar jag att blogga.

see u then! :D puss

RSS 2.0