Mot skolan!

Nu sitter jag på bussen på väg ner till skolan.
känner mig faktiskt ovanligt taggad på en ny vecka, trots att det är måndag och jag är supertrött. Känns som att det här kommer bli en supervecka! galet skön känsla.

Har btw börjat med en ny vana denna terminen. Köpa frukost på Espresso House när jag kommit till Malmö. En varm choklad och ibland en macka eller muffin till det, såå härligt sätt att börja dagen på! Borde kanske införskaffa ett sånt Coffe card nu när jag tänker efter.... Kanske sockerkicken som får mig på så bra humör?

... känner nu att detta inte blir ett väldigt sammanhängade inlägg, men jag orkar inte bry mig. Det är måndag!?
men nu så spelas det en superfin Sonja Aldén låt på radion i bussen som jag vet att jag lyssnade på rätt mycket för ett tag sen men nu kan jag inte komma på vad den heter. jobbigt värre

Men du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill och du får be en bön att tiden du behöver räcker till. och du får samla dina tankar så att två själar kan få ro och så att allt det som vi lovade oss själva kan få gro...

jättefin text i alla fall, men jag kan inte minnas vad den heter... och orkar inte dra en googling på det så jag tänker fortsätta leva i ovisshet tills jag kommer på det.. eller googlar det..

Med kärlek vänner


Update; "Du får inte" heter låten! kom på det! utan Googles hjälp :D


motströms

I vanliga fall när man lyssnar på en låt många gånger så blir den till slut sämre och sämre. We've all been there.
Men en låt som i alla fall för mig fortfarande bara blir bättre och bättre 1 månad senare av konstant lyssnande är En räddare i nöden av Petter.
den är helt galet bra och texten är så bra så man lite grann smäller av!!
*vackra tider stundar du, och se mig för jag blundar nu
*På väg, på återseende åt varsitt håll så vi kör om från noll

Lyssna på den ett par gånger. It won't let you down!!
Med kärlek vänner

tillbaks på ruta ett...

Ibland blir jag så trött på mig själv....
Har ju skrivit innan om besattheten av betyg som infann sin allt som oftast på min högstadieskola, Kunskapsskolan.
Men sen jag började på Bollerup har det släppt allt mer. mycket på grund av den enkla anledning att ingen annan hade samma "obsession" med sina betyg och det smittar av sig, precis som det gjorde på andra hållet på Kunskap.
och ju längre tiden gått har jag känt att jag "nöjer" mig med vissa betyg. VG är jag nöjd med, får jag MVG blir jag skitglad ;D antagligen för att det är svårare med betygen och bollerup.
och fick ju MVG i naturkunskap A, och mejlade häromdagen min datakunskap lärare ang. vilket betyg jag fått i den kursen. innan vi avslutade kursen gjorde vi en powerpoint.
och han skrev i mejlet "Du fick VG+ på powerpointen vilket ger dig MVG i kursen"
Men blir jag glad över MVG:t?
nej. såklart inte. jag blir besviken för att jag "bara" fick VG+ på powerpointen?!!
Blir så hopplöst trött på mig själv ibland!!!
med kärlek vänner

fuldag

blöe. Idag är en typisk fuldag för mig.
inget jag tar på mig känns bra, allt ser bara konstigt och fel ut, och då är det ju extra jobbigt att bara att två tar byxor och tre linnen att röra sig med eftersom allt annat är kvar på skolan.
Men efter att ha rotat igenom min systers garderob grundligt också så hittade jag ett tar mellanblå jeans som jag lånade, en beige tröja från Gina som jag köpte på mellanrean och ett långt halsband.
Rätt trist outfit, men försökte kompensera bristen på färg med ett tar röd/rosa läppar istället...
så nu känns det ändå helt okej...
hatar att ha sånna dagar. kan kännas ytligt och så, men"känna mig ful". Borde väl lära mig att sånna dagar har funnits, finns och kommer fortsätta att finnas. lära mig leva med de helt enkelt. det händer alla.
men nu ska jag åka och träffa Zara på väla för att inhandla med kläder. i'm in big need!!
Med kärlek vänner

Let the count down begin!

Jag har letat helt galet länge efter någon typ av info om när Lady Gagas nya album släpps, "Born this way" men inte hittat något förrän nu! äntligen! ett datum att lä
2011-02-13. singel release "Born this way"
inte hela plattan, men singeln. Bara en teaser. Så man kan längta och sukta efter albumet som jag tror kommer ut i typ april kanske.
Är också galet sugen på att höra studioversionen av låten "You and I" som hon spelade i Malmö när jag var och såg henne. Den var ju galet bra, men kvalitén på filmen var ju inte den bästa direkt...
och för att jävlas så går det fortfarande inte att ladda upp youtubeklipp direkt på bloggen -.-'
Med kärlek vänner

Sitter på bussen dets att ha varit på bio ...

Sitter på bussen dets att ha varit på bio med zara och christian. Såg the tourist och galet vad bra den var! Så sjukt roligt smart och lite rörig. Så man känner att man vill se den igen liksom... En annan film som jag blev supersugen på att se är i rymden finns inga känslor. Vet att jag är lite efter med den men jag har aldrig riktigt tänkt på den... I alla fall så är jag så galet trött nu att jag typ skriver för att hålla mig vaken. Snart hemma. Snart sängen. Snart sova. Med kärlek vänner


Sitter och väntar på att resten av klassen...

Sitter och väntar på att resten av klassen ska bli klara med evolutionsprovet. Gick ändå rätt bra tror jag men var inte helt säker på att jag förstod alla frågor rätt... Jobbigt värre! Efter den här lektionen blir det snabbt hem till ragårda och packa det sista innan jag beger mig av till helsingborg. Är riktigt otaggad på teorier imorgon men får väl köra på ändå. Blir min sista ridtur på chris ikväll också :-( min snutte! Med kärlek vänner


spindlar och skvallrande tjejer.

Efter ett lätt incident med;
Sofie+spindel på benet=panik i badrummet =paranoid dusch=väldigt jobbigt!!

så har jag nu kollat klart på ett Gossip Girl avsnitt jag blev super sugen att se på efter att ha sett nått klipp på youtube. Galet bra avsnitt. S1E17 Woman on the Verge.

Ska läsa igenom powerpointen till imorgon en gång till innan jag ska sova.
Börjar dagen 7.30 med stalltjänst imorgon. Härligt värre! sen lite körning på det, men ska bar grooma eftersom jag redan har kört upp.

Med kärlek vänner

Nu har jag precis varit ute och sprungit m...

Nu har jag precis varit ute och sprungit med ellen. Vi skulle följa maja hem och slog två flugor i en smäll! Två löppass denna veckan! Får ge mig själv en klapp på axeln ;-) så nu borde jag egentligen gå igenom evolutionsprovet en gång till men ligger istället och tittar på "svensk maffia" med elina. pluggade en hel del på det innan så hinner nog gå igenom det innan jag somnar ikväll :) med kärlek vänner


nu har jagg ju ändå lite tid över

Gick ändå rätt snabbt att lista ut en hyfsad story till novellen.
så varför inte ge er en update i mer... strukturerad form?


Varför inte prova att lägga in en sånhär lista!?

Dagens humör: Glad! solen lyser ju!

Dagens mående: Helt okej. känns lite på G att bli sjuk, men träningsvärken sitter i och det är gött!

Dagens borde: plugga inför evolutionsprovet imorgon
Dagens frisyr: uppsatt.

Dagens smink: inget :)

Dagens klädsel: Chinos från Sisters, tröja med halv långa ärmar från MQ och en supermysig halsduk

Dagens planer: Fixa hästarna efter skolan, lite plugg till provet imorgon och till nästa vecka sen lite Gossip girl

Dagens vill ha: sommar, sol och en massa snygga vårkläder!

Dagens längtan: APU i sommar med Maja på Visingsö!! :D

Dagens fundering: ... Ska man kanske ge sig ut att springa lite i kväll med?.

Dagens beroende: gossip girl

Dagens tråkigaste: att det är städdag och att jag måste åka till Helsingborg imorgon... orkar inte riktigt det

Dagens musik: min grymma spotify-lista Kravlöst... :D


Med kärlek vänner



om det bara vore ett år senare

Nu är förmiddagens lektioner avklarade. Påbörjade en ny kurs idag också. Arbetsliv naturbruk... inte direkt superspännande men ändå. känns så himla drygt att behöva läsa alla naturbrukskurser (traktor, djurgrund osv) när det nu till den nya gymnasiereformen kommer finnas precis det program jag hade velat läsa. Samhällsvetenskap med möjlighet att välja till hästkurser. istället för det jag läser nu. naturbruksprogram med häst inriktning och möjligthet att välja samhällsvetenskapliga kurser... Men sånt är det. får ju det jag vill ha av utbildningen i alla fall, emn ändå liksom...
Nu ska jag inte vara bitter utan istället försöka fundera ut en novell på temat mångfald (fortsättningn från temadagen i tisdags) som jag lite grann hade glömt bort att vi skulle skriva på svenska idag.. upps!
Med kärlek vänner

det börjar ju bra i alla fall

jamen det är väl skönt.
tvinga sig upp, rätt så sen som alltid men ändå hinna till mattesalen några minuter innan vi börjar, för att sedan få reda på att den är inställd. galet härligt! :D Så resterande 90 minuter ska jag spendera i soffan med morgontv, kanske sova lite och så. skönt. annars är torsdagar rätt brutala med 4 "to-do" innan lunch. 

Ha en bra dag.
Med kärlek vänner

simsug?

Nu är skoldagen avklarad och middagen med. Med andra ord är det nu dags för lite plugg osv.
Men först blir det en tripp till Majas boende för att flytta hem hennes grejer till Ragårda.sen blir det mest plugg. Har växt- och djurlivsprov på fredag och har inte mer än läst boken så känns som det börjar bli dags att ta tag i det. Annars har jag faktiskt gjort de flesta av mina läxor. så himla härligt!!
Näe, nu väntar de andra på mig.
Med kärlek vänner

it's a beautiful day...

Idag verkar ju blir en riktigt bra dag!
vaknade i morse, kände mig rätt så pigg men gick och la mig igen och vaknade fortfarande lika pigg och väldigt glad för att få ha sovit lite till :D Till första lektionen sen som visade sig vara film. Såg på Die welle och även om jag sett den innan så var det ju klart värd att se om. det är en ju rejäl tänkställare dne där filmen..
Engelskan sen och det gick rätt fort så kom nyss tillbaka från lunchen och det var rätt så gott. dessutom är det en såndär riktigt härlig vinterdag idag, som det annars bara brukar vara mer uppåt i landet. När det är kallt, men inte fuktigt och blåsigt vilket gör att det faktiskt räcker att ta på sig en tröja till för att inte frysa.. härligt värre!
Just nu utanför mitt fönster.
Nu har jag håla i nästan två timmar innan det är dags för matte. Har planer på att göra min spanska läxa eftersom jag inte hann göra klart den igår.
Med kärlek vänner

Tema; Mångfald

När alla Helsingborgs skolor är lediga har vi istället tema dag med mångfald.
Var på nån rätt dryg intro i morse och har sen dess haft två föreläsningar. En av två kvinnor som jobbar med ensamkommande flyktingbarn och en som jag inte är helt säker på vad han gjorde, men dte var nått med Afrika och djur.
inte superspännande dirket, men helt okej. Känner egentligen att jag hade behövt dagen för att plugga. har så galet mycket att göra just nu i skolan.....

Nu efter lunch ska vi ha en föreläsning till, tror det är om nån kille som kommit som ensamt flyktingbarn hit och han ska berätta hans berättelse. Sen som sista lektion ska vi ha nån kampdans tror jag. Capuera typ tror jag det heter...

men nu ska jag snart pysa iväg.
Med kärlek vänner

så galet trött

Just nu är jag så galet trött att jag nog hade somnat om jag lutat huvudet mot datorn... Så jag tänkte låta bli det.
Annars kom jag nyss hem från stan där jag var och fikade på Mezo med Zara & Olea. mysigt värre, vi behöver tydligen alltid prata. haha, skönt att veta! :D
Innan idag var jag hemma hos Zara och bakade sockerkaka och tittade på Luftslottet som sprängdes! mysigt värre och jag måste säga att vi var riktigt grymma på att baka. eller ja, Zara. Jag bidrog inte direkt jättemycket, men jag tar cred för det ändå :)
Dock är jag inte så väldigt taggad på veckan som kommer. Bara trista profillektioner hela veckan och när alla andra skolor är lediga på tisdag för att alla lärare ska på konferans ang. den nya gymnasieskolan, så har vi istället temadag 8-16.30. -.-' Även om vi är ett internat kan vi vara lediga. vill bara påpeka det...
Men istället för att vara bitter och trött ska jag gå och borsta tänderna så jag kan gå och lägga mig.
Med kärlek vänner

så mycket att göra, så lite tid

är fruktansvärt trött efter dagens jobb.
Gick bättre med nybörjarna idag, men det är så himla stressigt att hinna med allt från nybörjare, andra teorier, fodra hästarna osv. att man inte riktigt hinner andas i mellan. Men som tur är så jobbar jag ju inte så länge, bara till halv 3 så det finns tid för det sen.

Hemma blev det tacos idag och det var helt underbart gott. Galet vad en så egentligen enkel måltid kan vara så himla god! galet!

Skulle egentligen ha träffat Zara ikväll men båda två  var så himla trötta att vi bestämde oss för att ta det imorgon istället. så det känns som min första lördag kväll hemma på väldigt länge! ändå rätt skönt.

Men det är ju det som är lite jobbigt med att bara vara hemma på helgerna. Det känns som att man "måste" träffas, för annars dröjer det så himla länge!! Så det händer ju att man sitter och halvsover i någon annans soffa med kompisarna istället för att göra det hemma.
Men för det allra mesta är det bara superhärligt att träffa mina fina fina vänner som känner mig så väl, och jag känner dom. Ni är allt bra!!

Med kärlek vänner

buspojken

....
fick lite panik innan när jag kom hem, skulle till stallet och insåg mina stallnycklar som går till kontoret, stallet, foderkammare, hölada, teorisalar osv. ligger snällt nere på Ragårda i min bokhylla där jag la dom i måndags för att "inte tappa bort dom under veckan". innerst inne visste jag nog att det var en dum idé, men det har ju inte stoppat mig innan så varför nu?
Men efter några lätt desperata sms till Bea fick jag reda på att i alla fall det löste sig på morgonen, så hästarna kommer få mat i morgon bitti, och det känns ju tryggt!
Men! Chris, min fina lilla plutt var finast nånsin idag! han var så himla duktig och hoppade en oxer på ~75 cm utan att tveka. hästen som alltså stannade på en bom förra veckan. och han tyckte det var så roligt! snutte! gud vad jag trivs bra med honom. han är helt underbar! synd bara att jag i bästa fall har ett ridpass kvar innan han åker för gott. han är såld till Köln och åker nästa lördag :(. min buspojke♥
Nu ska jag sova. upp tidigt imorgon u know
Med kärlek vänner

have-to-have

Åh!
när jag kollade runt lite på den här bloggen igår så hittade jag en skiva omm jag kände var som gjord för att älskas utav mig. Nämligen; Absolute Acoustic. så himla underbart!
blir mitt måste-ha i helgen!

Är ju en av få som fortfarande köper skivor i butik av den enkla anledning att jag tycker det är roligt att ha de och att få de direkt. Är inte ett big fan av att vänta direkt ;)

näemen låt bli då!
tänkte ju lägga in några youtube-klipp på mina enga guldkorn från plattan, men youtube har valt att inte samarbeta med mig idag, så ni får nöja med er med en lista och en länk om dom nu funkar :)
John Mayer - Who say's
Eva Cassidy - Fields of gold
Carolina Wallin Pérez - Utan dina andetag
John Legend - Ordinay People
Alicia Keys - Empire state of mind (part II) Broken down
Med kärlek vänner

Kan man verkligen vara så elak?

Idag har jag både läst en hel del i min bok "En komikers uppväxt" av Jonas Gardell och sett på filmen Bridge to Terabithia och det har fått mig lite att fundera..
eller egentligen började det nog när jag igår tittade på det omdebatterade programmet "föräldrafritt" som hade avsluting på kanal 5 igår.

Hur fruktansvärt elaka barn kan vara mot varandra.

och jag har aldrig tänkt på det, kanske med tanke på att jag inte är äldre än 16 och det inte var så himla länge sen som jag var runt 10 liksom. Men när man läser om det så och får ett lika intryck från så himla många olika stället så börjar man ju fundera på om man själv var likadan.

Så ikväll har jag försökt minnas så mycket jag kunde av hur jag var i mellanstadiet mot mina kompisar. Men jag minns ärligt talat så mycket från tiden innan Kunskapsskolan. bytte ju skolan till 6;an så de åren jag vill åt finns inte riktigt där. och då var det ju ändå bara 5 år sen typ.

Men jag tror nog att vi var rätt elaka mot varandra overall. För lite minns jag ju såklart.
som exempelvis att jag och min kompis sa åt vår tredje kompis att vi skulle leka kurragömma inom ett visst område och hon fick börja räkna, så stack vi iväg till andra sidan skolgården och gömde oss för henne....
jag får ju dåligt samvete av att tänka på det bara!

Sen undrar jag också om det fanns någon som var mobbad/mobbade.. För som jag minns det så var det "krig" mellan tjejerna i min klass under mellanstadiet. två grupper som slogs om allt. både verbalt och fysiskt. och ni vet den kalla tjejiga bråk stämningen var all over the place! herregud! Så jag vet inte om det var nån specifik. Det minns jag faktiskt inte. men så som jag kommer ihåg det var det mest bråk mellan alla, fast man hade sina "vapendragare" i sina respektive grupper...

Näe, men det är hemskt hur grymma barn i den åldern kan vara och uppenbarligen också är...
man mår ju dåligt av sånna tankar så nu ska jag nog läsa en feel-good bok lite innan det blir sängsdags för min del.

Med kärlek vänner

helmysigt

Nu halvligger jag i soffan med benen mellan eddas dator och hennes ben och med Emelie och Ellen i andra soffan. helmysigt!!

Min datakunskapuppgift är i alla fall inlämnad nu och det känns riktigt skönt. Den tog väldigt mycket mer tid än vad jag trodde, men nu är den i alla fall inlämnad så det är bara att hoppas på det bästa. Känner i alla fall att jag kan stå för den och det är det viktigaste!

Så nu har jag nyss börjat på min djurgrund uppsats. inte riktigt lika mysigt.

Men nu måste jag fortsätta




jobbar på saken.

Just nu sitter jag i datasalen ovanför idrottshallen och jobbar på att göra klart min powerpoint. inte sådär värst superkul måste jag säga men man måste ju göra det...

tjockt drygt med matteproet innan. Gick inte ett dugg bra... galet segt.

Sen hemma väntar ett djurgrund uppsats om djurskyddslagar som jag inte ens börjat på och som ska vara klart första februari. känns ju super det här. Keep it up sofie!

Men om vi ska vara lite positiva så om jag gör det nu så slipper jag det ju sen! awesome!

Näe nu måste jag fortsätta.
Med kärlek vänner

running full steam ahead

Det har ju inte direkt varit ett överflöd av inlägg på den här bloggen de senaste dagarna, men det fick bli så att skolan kom i mellan.

Efter mitt lätt bittra inlägg i måndags om vilket helvete det var att backa in i ett snett garage med släp på traktorn så var det bara att sätta sig med instuderingsfrågorna i idrott och hälsa A som vi hade till tisdagen. Tog en stund att göra klart de, sen var det bara att börja packa upp och städa lite på rummet eftersom att det alltid av någon anledning ser ut som hej kom och hjälp mig att dö när jag kommit tillbaka till skolan på måndagen.

Igår sen var det fullt upp från morgon till kväll. Skolan till halv 5, middag, sen direkt till hästarna som var så himla söta och sociala igår :D puss på Lorelei och Havanna! Gick vidare till datasalen sen där jag mötte upp Lara och vi satt och jobbade på powerpointen som vi ska görai datakunskapen till imorgon. satt där till halv 9 och var fortfarande inte klar, men gick tillbaka ändå, för där väntade både städning och mer läxor.

så det blev helt enkelt inte så mycket tid över till bloggen.

Men nu har jag nyss skrivit matteprov och borde egentligen sitta och fortsätta med mina powerpoint, men det kan ja göra ikväll. Har inget annat för mig efter skolan ändå tror jag.

Med kärlek vänner

om det ändå vore så väl...

Jag skulle gärna skrivit ett härligt inlägg om dagen, funderingar och livet i övrigt.
Men jag hinner inte. Jag har läxor, matteprov morgon, måste duscha och sova.
fast om jag skyndar mig kanske jag hinner. kanske. jag lovar inget. härda.
Med kärlek vänner

Fy fan för att backa med släp i snett garage!

Fy fan för att backa med släp i snett garage!


varför är det alltid så?

vakande idag klockan 7 och var klarvaken av någon anledning. haha men det gick över så jag somnade om och vaknade vid 10 av att pappa undrade om jag skulle med och gå en tipspromenad i Pålsjö skog.
Hade ju inte direkt nått bättre för mig så så fick det bli! Rätt skönt ändå att komma ut och få lite luft.
Drog vidare till Väla sen med Zara. Blev inte så mycket inhandlat trots att jag hade hur mycket som helst på min lisa. Varför är det alltid så att när man letar efter något så finns det inte? som något så enkelt som ett mörklila linne som jag kan ha till mina väldigt högmidjade grå jeans med mörklila sömmar. inte på hela väla fanns det ett?! och ändå är jag helt säker på att minst ett både på HM och Gina... jobbigt värre!
Men inhandlade i alla fall papperssamlare på IKEA. Börjar få en hel del papper i skolan och jag som är fördrar pappersamlare framför pärmar började få kris, haha :) och sen blev det också en box med tre filmer.
Suspense collection heter den och innehåller filmerna The Crime, House of Jericho och Ignition. får se när det blir tid att titta igenom dom :)
Nu ska jag göra lite glass & varma hallon och gå och titta på solsidan.
Med kärlek vänner

så himla bäst

ååh vilket bra dag det här blev ändå.
Vaknade vid halv 6 som alla andra lördagar och kände mig pigg och vaken. så himla underbar känsla så ni anar inte!
så körde till stallet och det var supermysigt att jobba i stallet, riktigt härligt faktiskt!
Sen var väl resten av förmiddagen, med mina nybörjare sena teorilektioner och så vidare och så vidare inte lika härlig, men mina andra nybörjare, som jag haft en termin är så himla snälla och söta att dom får mig att inte vara så stressad och bara ha kul på teorinerna! Så de två sista bara flöt på. härligt värre!
Red Clooney lite sen när jag var klar med sista gruppen.Han har varit halt och behöver sättas igång, och jag är inne i en period när jag konstant hela tiden är supersugen på att rida så det var underbart även om det tog ett tag innan vi slutade bråka och började samarbeta. Men det brukar ju ta en stund för oss, haha ;)
Hann prata av mig lite med Bea också som motionerade Liva, en annan häst som också håller på att sättas igång. great!
Hem en vända och äta lite innan det bar vidare mot Mezo för ännu en härlig kväll med mina fina vänner Zara, Olea & Christian. Inte för att vi brukar ha dirket trist, emn herregud! Så fruktansvärt roligt vi hade ikväll har jag inte haft på länge! Ni känner igen känslan när alla pratar sjukt fort och är verkligen i sitt esse och klockrena komentarer och uttryck avlöser varandra konstant och var och vanannan minut bryter man ihop i asgarv och fortsätter sen prata, helst alla samtidigt i 300 km/h. Så underbart härligt hade vi det från 19-23.30. Vad skulle jag gjort utan er? hade ju uppenbarligen ett inferno av ord som behövde komma ut ;)
Nu ska jag faktiskt ta och gå och lägga mig.
Imorgon blir det Väla med Zara och lite plugg.
Med kärlek vänner

headline

blööe vad jag stör mig på att tågen alltid ska vara sena! inte för att jag missar något eller så men det är själva grejen att de inte kan göra det enda de är till för. Ta mig från punkt A till punkt B på utsatt tid. jobbigt värre så tågresan tog 1 timme och var 15 minuter försenad.... mysigt värre!
så. Nu har jag klagat lite på Skånetrafiken. nu ska jag pysa iväg och rida.
Med kärlek vänner

vi äro grymma!

Kom nyss hem från stalltjänsten. Fan vad min klass är grym på stalltjänst!
trots att det kommit in 15 nya hästar i ett av stallen var vi klarra 15-20 minuter tidigare, och vår lärare berättade att nv;arna som haft stalltjänsten igår inte var klara med att halma när klockan var halv och lektionen slutar..
bara säger det. samhällare är bättre än nv;are ;D haha
Nu sitter jag och äter lite frukost innan det blir att bege sig av mot stallet igen för ridning . Är fortfarande supertaggad och jag tror jag fick den hästen som jag trivs bäst med här på skolan också, Ceydido så det kan ju inte bli annats än grymt idag.
Nu ska jag pysa iväg.
Med kärlek vänner

taggataggatagga

tänkte precis kläcka ur mig att "gud vad jag börjar bli duktig på att gå och lägga mig i tid" tills jag slängde en blick på klockan och såg att hon var tjugo i elva. Visst, inte så sent än, men om jag känner mig själv rätt och med tanke på att jag har tvätt i maskinen så känns det inte som att jag kommer komma i säng för närmare halv 12. lite jobbigt när stalltjänsten börjar halv 8 imorgon.
Men det är smällar man får ta. Efter stalltjänsten imorgon har vi ridning och jag är supertaggad! kändes så bra i måndags att jag bara längtar efter att leta fram den känslan igen! men vi ska filmas imorgon och då känns det kanke lite mer som att presatationsångesten kommer komma.. men jag vet inte.. Den kanske har släppt sen jag började här?
Men nu ska jag faktiskt sätta igång med det jag måste göra before bed så kanske jag kommer vakna någorlunda pigg imorgon.
med kärlek vänner
och btw är jag helt fruktansvärt sugen på godis! och det är jättejobbigt! haha

just for once

För en gångs skull var jag riktigt pigg när jag vaknade i morse och det kändes så himla skönt! synd bara att det inte satt i under den 1½ timme långa mattelektionen, 1 timme Växt-och djurliv och 1 timme datorkunskap. men i guess det är smällar man får ta...
under lunchen fick vi reda på att vår svenskalärare  var sjuk så det är därför jag kan sitta och skriva nu. Det är bara ännu en fördel med internat. Håla är bara en fördel. spelar ju liksom inte direkt nån roll om man sitter och glor hemma här eller gör nått vettigt haha ;)
Så nu ligger jag i soffan med ett öga på the F word och andra på Gossip girl. Kunde haft det sämre ;)
Med kärlek vänner

just chillin'

Idag har varit en rätt chill dag, men ändå är jag så himla trött!
Det kan kanske ha något att göra med det fakutm att jag igår, när jag skulle vara lite duktig och gå och lägga mig redan halv elva hamnade inne på Ellens rum med henne och Emelie och satt där typ till midnatt och pratade för att sen bestämma oss för att ha en spontan sleepover inne på hennes rum. så vi släpade dit våra madrasser från rummen och fortsatte prata fram tills typ strax efter ett.
så det var ett rätt trött gäng som vakande när Maja & Edda stormade in i huset på morgonen, haha :)
första lektionen hade vi bara värderingslekar med samhällstreorna och engelskan är som engelskan alltid är. okej.
SEn har vi nu så härligt schema att jag på onsdagar har "lunch" från halv 12 till halv 2, så jag börjar inte förrän om 10 minuter och har bara legat och chillat. så himla skönt.
Med kärlek vänner

honey, i'm home!

Äntligen tillbaka på ragårda och mina fina vänner. som jag saknat dom!
Ridning som första lektion på det nya året också, gick faktiskt helt okej. för första gången kände jag att jag kunde inverka och  vara beredd på det hästen gjorde och reagera/åtgärda det innan det hann förstöra det jag byggt upp, mycket med hjälp av min sits utan att bli frustrerad. och det kändes hur bra som helst!! progress!!
traktorkörningen var ju som väntat inte riktigt lika rolig. Men körde med släp för första gången och det positiva ur det blev ju att jag fick nånting att öva på under lektionerna. Att bara köra runt, runt, sväng, backa i tre timmar är inte superspännande direkt. Det negativa ur släpet var att jag inte kunde hantera det utan kände mig halvt livsfarlig... + att jag en gång typ crachade över 2 koner samtidigt och såg att min lärare var på väg mot mig för att typ säga att jag gjort fel. Då gasade jag över konen en gång till och låtsades som om jag inte såg hur han mer eller mindre powerwalkade mot mig...
Ungefär så kan man summera min dag.
Nu efter att ha prickat in både gemensam lunch och middag blir det en klassiker med kladdkaka och film.
Hur kan man bara inte älska Team Ragårda 2010/2011?
Med kärlek vänner

on the train

Nu sitter jag, alldeles för tidigt, på tåget på väg till skolan. Är inte helt säker på att jag har fått med mig ens hälften av vad jag behöver, men det får väl lösa sig på nått vänster.
Är typ fortfarande sjuk, men är så himla sugen på att rida att jag tänker skita i det och vara med på profilen idag ändå, så 1 ½ timmes ridning och 3 timmars traktorkörning i eftermiddag... härligt värre -.-'
sen är jag inte helt på det klara hur mitt schema ser ut på torsdag, för som det ser ut just nu så har jag två lektioner samtidigt och det känns ju lite spännande.. och min mentorsträff är inte förrän efteråt så kan inte fråga henne.. aja får prata med dom i min klass.
Med kärlek vänner

Nu går det minsann bara utför!

Herregud! jag kände mig ju som världens äldsta 16åring när jag vad på Maxi.
Inte nog med att jag gick omkring med en sån korg man drar efter sig, men det är faktiskt den enda typen dom har på maxi, i mitt försvar!! och att jag köpte saker som; smör, bröd, mjölk, en diskborste, tandkräm osv. härligt värre, men dessutom så såg jag några som jag gick i samma klass som innan i mellanstadiet, ni vet när man visste precis var alla bodde för alla bodde i samma område. Så om man ska generalisera så borde vi vara i samma skede i livet, även om jag uppgraderade mig från min områdesskola i högstaidet. Men han köpte då alltså en sån svinbillig energidricka för typ 4 kronor, medan jag köpte mat för 200... -.-' kände mig som sagt som världens äldsta 16 åring..
Men jag tror inte jag skulle vilja vara som honom. eller nej, jag vet att jag inte skulle det, så det är inte det. men det kändes lite roligt ;D
Med kärlek vänner

ra4

Upp och jobba idag vid 10 trots att jag inte är helt frisk, men det gick super ändå och för en gångs skull gick tiden riktigt fort i kiosken.
Redan vid 4 var jag hemma igen, redo att fixa allt som behövs inför skolstarten imorgon.
Hade egentligen velat åka ner till mitt fina Bollerup idag, men jobbade ju och så, så det blev inte av. Så med andra ord blir det upp tidigt och ta 7.12 tåget till malmö imorgon. härligt värre!
Så ikväll återstår det att packa, vilket jag inte ens börjat med, eller ens tittat på väskorna för den delen. det är ju så tråkigt! + att jag måste en sväng till maxi för att införskaffa lite nödvändigheter till internatet, haha ;)
Men det ska bli riktigt härligt att komma tillbaka till Ragårda imorgon. Jag har ju saknat mitt Ragårdateam; Emelie, Maja, Edda & Ellen :D
näe, nu ska jag pysa iväg.
Med kärlek vänner

f*ck

Anledning till att bloggen ekat tom idag? jag äro sjuk!
... och det suger! lyckades få 1 timmes djupsömn inatt. från midnatt till tre var jag i nån halv dvala där jag drömde, men var såpass vaken att jag kunde styra mina drömmar och inte riktigt skilja på om jag drömde eller var vaken. Så efter några förvirrade minuter då vid tre-tiden insåg jag att jag var vaken och att det kändes som att någon smällt mitt huvud mellan två kastrullock och tagit en kniv och slicat upp min hals. Så en jakt på panodil och varm mjölk fick det bli!
sen hade jag fruktansvärt ont i ena örat så oavsett hur jag låg gjorde det super ont så satt upp till typ 5 när hunden ville ut. Sen lyckades jag somna, men eftersom att jag börjar jobba klockan 7 så var det bara att pallra sig upp klockan 6 igen...
men usch vad hemskt det var att jobba. allt gjorde ont och gick så himla långsamt. Men som tur var har jag ibland en lite förstående chef så jag slapp jobba i kiosken och fick åka hem och sova. vilket jag också gjorde. till typ 5 i eftermiddags sov jag. Inte för att jag var pigg och vaken då utan för att jag var rädd att jag inte skulle kunna somna inatt om jag sov mer.. jag sen dess har jag legat och tittat på tv med mina fina hund medan mina föräldrar har är i Laholm och typ äter julmat eller något. känns skönt att slippa det för att vara ärlig...
Men nu ska jag sova för imorgon ska jag upp till kiosken igen och jobba järnet. fick till och med sovmorgon ända till 10 så då måste det ju funka, eller?
jaja.
Med kärlek vänner

Gud vilken lång dag det har varit idag. Bö...

Gud vilken lång dag det har varit idag. Började jobba halv åtta och sen dess var det full rulle elva timmar framåt. Var en person för lite så att vila fanns inte på schemat. Fick till och med trycka i mig en toast som lunch samtidigt som jag gjorde sallader om det skulle hinnas med. På slutade typ halv sju och sen skulle jag träffa sara och Olea i stan för en middag på haket och det är där jag är på väg ifrån nu. Var superhärligt att träffa dom!:-D men imorgon bitti är det dags igen och som vanligt börjar jag med stalljobb klockan sju och sen kiosken från tio och framåt. Med andra ord fullt upp imorgon med... Härligt värre -.-' ha en bra helg! Med kärlek vänner


borta med vinden

dagen har mest bestått av jobb från 9-4, sen gäster fram tills nu ikväll nån gång. Galet vad trött jag är nu, men imorgon blir det på det igen halv åtta och sen hela dagen lång. underbart värre -.-'
Nyss avslutade jag en skype konversation med min kära syster från Azorerna och kan inte annat än längta bort. kanske inte just dit eftersom att det regnar där, men någonstans varmt. Är så äckligt trött på att frysa jämt och ständigt!!
dessutom är jag mer sugen än nånsin på att åka på highschool i USA eller som au pair efter skolan, men helst high school. måste nog jobba mer på det där med övertalan om det ska vägen...
näe, nu måste jag sova.
Med kärlek vänner

just det!

Kanske skulle lägga ut en länk till låten också, inte bara en massa text.
my bad!
(oh! sorry! i thought we were dancing. my bad! *internsskämt*)
Med kärlek vänner

i just can't get it ot of my head...

I'm in the business of misery, 
Let's take it from the top.
She's got a body like an hourglass it's ticking like a clock.
It's a matter of time before we all run out,
When I thought he was mine she caught him by the mouth.

I waited eight long months,
She finally set him free.
I told him I couldn't lie he was the only one for me. 
Two weeks and we caught on fire,
She's got it out for me,
But I wear the biggest smile.

Whoa, I never meant to brag
But I got him where I want him now.
Whoa, it was never my intention to brag
Just steal it all away from you now.
But God does it feel so good,
Cause I got him where I want him now.
And if you could then you know you would.
Cause God it just feels so,
It just feels so good.

Second chances they don't ever matter, people never change.
once a whore you're nothing more, I'm sorry, that'll never change.
And about forgiveness, we're both supposed to have exchanged.
I'm sorry honey, but I'm passin' up, now look this way.
Well there's a million other girls who do it just like you.
Looking as innocent as possible to get to who,
They want and what they like. 
It's easy if you do it right.
Well I refuse, I refuse, I refuse!

Whoa, I never meant to brag
But I got him where I want him now.
Whoa, it was never my intention to brag
Just steal it all away from you now.
But God does it feel so good,
Cause I got him where I want him right now.
And if you could then you know you would.
Cause God it just feels so,
It just feels so good.

I watched his wildest dreams come true
Not one of them involving you
Just watch my wildest dreams come true
Not one of them involving.

Whoa, I never meant to brag,
But I got him where I want him now.

Whoa, I never meant to brag
But I got him where I want him now.
Whoa, it was never my intention to brag
just steal it all away from you now.
But God does it feel so good,
Cause I got what I wanted now 
And if you could then you know you would.
Cause God it just feels so,
It just feels so good

Jag är inte stolt över det, och vill egentligen inte göra det, men jag trotsar mina moraliska ståndpunkter, dels genom att lägga ut och publicera en låttext låg som en roman på min vanligtvis relativt städade blogg, men också för att det är en låt utav paramore. Jag gillar inte Paramore. och jag gillar framför allt inte tanken på Paramore. kalla mig dömande! (verkligen. gör det.) men dom är sååå mainstream och det känns som att man vill vara unik och rebellisk om man lyssnar på Paramore. och att kalla mig rebellisk är väl en överdrift. slightly...
men jag kan verkligen inte få denna låttext ur mitt huvud och i mitt försvar kan jag säga att jag bara gillar den akustiska versionen.. Räknas det fortfarande? Attans! då måste jag hitta ett nytt argument.
Med kärlek vänner

not quite what i imagine

Blev ju inte så mycket av det där med varken att få lite mat och träningsinspiration, men heller inte några ideér till vad jag kan ha för mig med mina teoribarnn... Men det är väl bara att byta ihop och gå vidare haha ;)

Ikväll annars har jag mest tittat på Gossip Girl, I'm stucked! ;D haha och så har jag bakat chocolate chip cookies till imorgon när vi ska ha hela släkten här för att inte äta julmat. Är det inte underbart?

Ringde ju min härliga "deltids-chef" Linette, som jag alltid har så himla mycket ångest för att ringa eftersom att jag alltid av någon anledning tror att hon kommer skälla ut mig varje gång. Jobbigt känsla, onekligen, men jag gjorde det i alla fall och fick informationen att jag ska infinna mig i RidhusShoppen klockan 09.00 imorgon -.-'
jag som trodde att jag bara skulle bre upp inför trettonspelen, men nejdå. Då är det typ blåbärshopping eller nått som börjar klockan 9... härligt värre.

Men nu ska jag inte vara bitter utan titta klart på Årskrönikan med Filip & Fredrick och sen gå och duscha.

Med kärlek vänner


Biblioteket stängde klockan tre idag. Jag ...

Biblioteket stängde klockan tre idag. Jag kom dit två minuter över tre lagom för att se alla gå ut därifrån. Varför? Ingen aning. Fuck it. Hade verkligen behövt böckerna som finns där. Skit i kost och träning. Jag behöver hästböcker för att planera mina teorilektioner. Men nu sitter jag här på ett café och har inte kommit någonstans med det biten. Bittert. Jaja. Det får lösa sig själv precis som allting annat. Med kärlek vänner


...

Vaknade av någon anledning vid 10 så gick upp och la mig och tittade på tv istället. superhärligt sätt att börja dagen på!
Nu har jag nyss varit ute med hunden och käkat lunch så så fort min iPod har fått lite batteri ska jag dra mig ner till stan...
oh shit. måste ringa Linette också.. ångest! usch!
näe, nu ska jag fortsätta titta på Ellen DeGenerous. och som ni märker har jag för tillfället inte direkt ett väldigt spännande jullov. Men imorgon blir det nog upp till stalet och bra inför Trettonspelen. en ponnytävling och sen jobba där hela helgen.
med kärlek vänner

xoxo

Har under de senaste dagarna återigen fått upp ögonen för Gossip Girl. Denna underbara serie...
så just nu spenderarar jag ohälsosamt mycket tid med att titta på dom på nån online sida.
Jag laddar ju inte mer, men att titta på alla avsnitt streamade, online = super! haha!

Men jag ville mest häsla att jag lever, och ska gå och lägga mig snart.
Hade planer på en tripp till biblioteket imorgon. Behöver kost och träningsinspiration. BUMS!

Med kärlek vänner
eller ska jag säga xo xo sååååsen

said and done!

så. eftersom att Freddy krävde en bild på sig själv så blir det en från Vejbystrand. tror det är enda gången den sommaren jag tog en bild på honom...
jaja here it is ;)
Varsågod Freddy :)
Med kärlek vänner

Svar;

Från; Fredrick ang inlägget; årssummering del 2
Jävligt besviken över att jag inte är med på en enda bild...
inte ens från stugan!
kräver att du lägger ut en bild på mig NU!

OBS måste vara fiiiiiin ;)
Svar; haha sorry Freddy ;) promise to do it! ;D

tredje gången gillt?

Tror detta blir tredje gången jag påbörjar ett nytt inlägg men ger upp efter några meningar eftersom att jag inte har något vettigt att skriva.
Igår var jag och träna med mamma på eftermiddagen. Lite på löpbandet först, sen lite mage och ytter lår. Egentligen är det mest överkroppen jag behöver träna eftersom benmuskler kommer med ridningen och löpningen sedan tidigare. Men är svag i ytter låret enligt min ortoped så mamma mer eller mindre tvingade på mig att göra några set- gud vad jobbigt det var... han kanske hade rätt ändå? haha.
hann inte mer än att vara hemma i 20 minuter för att duscha innan jag begav mig vidare till Olea för tacos och sex and the city med henne, Bea, Christian och Linnéa.. Zara åker till London idag så hon vart i göteborg igår.
Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag varit ute  med hunden, ätit och nu sitter och tittar på alpint.  spännande va?
Med kärlek vänner

stand through the pain, you won't drown...

blööe!
vakande idag och vad på så sjukt dåligt humör. Kunde verkligen inte sova igår, hade alldeles för mycket tankar som snurrande. Men gick och la mig i soffan istället, tittade och sov till Tyra banks show i en timme och sen var jag fit for fight igen!
så en tripp ut med hunden i det fina vädret blev det. och för första gången på alldeles för länge kunde man känna solen värma. alltså på riktigt bli varm av solen! så himla skönt! Hatar kyla och mörker!
Nu sitter jag mest och väntar på att mamma ska komma hem så ska vi åka och träna. Inte för att mina förutsättningar är särskilt bra än, sträckningen gör förtfarande väldigt ont sen igår och jag har fått världens fetaste träningsvärk i lår och vader eftersom att jag anser stretching överskattat... Men det är bara att bita ihop och köra ändå. Hur illa kan det bli liksom?
Med kärlek vänner
förresten! En bra låt! lyssna!

just like the movies

Kom hem för en stund sen efter att ha varit på bio och sett Svinalängorna tillsammans med Zara & Olea.
Väldigt speciell film, men ändå bra. Hade ingen direkt handling så visste inte riktigt vad jag skulle tycka om den, men jag tror jag gillar den. men hey. Både Noomi och Ola Rapace var ju med så den är ju inte helt värdelös! :)
och på onsdag, tror jag.. den 5;e i alla fall börjar filmen The Tourist gå. Den måste man ju också se! Inte kanske för att storyn är jätteorginell eller överdrivet bra, men både Angelina Jolie och Johnny Depp spelar. Då måste man ju se den!
det är märkligt hur mycket man påverkas av en film beroende på vilka som spelar i den. eller ja, under själva filmen spelar det ju inte så stor roll, men jag tror att man uppmärksammar en film mer som man känner igen skådespelarna i, i alla fall innan man läst handligen.
Men det är såklart inte avgörande!
Nu ska jag fortsätta att spendera ohälsosamt mycket tid på youtube.
Med kärlek vänner

jullovsmys

Helt galet vad det är härligt med lov. Kan sitta och spendera timmar med att göra ingenting. Hur skönt som helst, men det är ändå inte utan att jag börjar sakna Bollerup... och Ragårda! Näe det känns skönt att ha en veckas lov kvar, men sen får det räcka :D

Nu sitter jag mest och myser med mina egna highlights från årets IDOL säsong. härligt värre.
Linnéa - Crazy in love (som jag inte hittar på youtube?!)

and now it's here!

1:a januari 2011 har spenderats enligt mantrat: Sunkig, sunkigare, nyårsdagen -11.
härligt värre. vaknade inte förrän halv ett, tillsammans med resterade särbarn (åh. 2006 flashbacks! särbarn!! hahahaha. underbara vi var!) och drog till McDonalds för lite frukost/lunch... jätteäckligt var det. såklart. det är ju McDonalds?!
sen dess låg vi mest i Oleas soffa och degade. Kollade, som obligatoriskt på en av filmatiseringarna av Camilla Läckbergs böcker, iår blev det Predikanten... så fruktansvärt dåligt gjord. Storyn är bra, för boken är grym, men filmen. näe. big no no på allt!
och sen av ett misstag kollade vi på nån dokumentär om Leonardo Da Vinci och hand målningar för jag trodde det  var Da Vinci koden, men nejnej. och sen såklart lite Sex and the city. nu är vi inne på 5;e säsongen!! usch och fy, bara en säsong kvar :O
Nu har jag några lediga dagar innan det blir jobb från torsdag till söndag. all days long antagligen. Trettonspelen you know.. hard working woman! ;)
Näe, nu ska jag nog försöka sova.
Med kärlek vänner

RSS 2.0